https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Fotograd Negova« obiskal podpredsednik mednarodne fotografske zveze

28.05.2014 ob 10:30  

Podpredsednik Mednarodne fotografske zveze FIAP, Jacky Martin, obiskal »Fotograd Negova«.


V minulih dnevih se je v Sloveniji odvijalo veliko pomembnih dogodkov povezanih s fotografsko umetnostjo. Kranj je namreč gostil 3. Puharjeve dneve, ki letos sovpadajo z 200 letnico rojstva izumitelja fotografije na steklo Janeza Puharja. V okviru te pomembne prireditve so v gorenjski prestolnici umetniške fotografije razstavljali: Jacky Martin (Francija), sicer podpredsednik mednarodne fotografske zveze FIAP (The Internationale Federation of Photographic Art); Willy Suys (Luksemburg), do leta 2012 direktor službe za pokroviteljstva FIAP; Wolfgang Wiesen (Nemčija), podpredsednik Fotografske zveze Nemčije (DVF) in pooblaščenec DVF pri FIAP; Luis Alberto Franke (Argentina), eden najboljših fotografov naravoslovne in popotniške fotografije na svetu, ter Ivo Borko (Gornja Radgona), predsednik Foto zveze Slovenije (FZS).

Za slovensko foto zvezo pa se je hkrati pomemben dogodek odvijal v Negovi

Predsednik FZS Ivo Borko je namreč nekatere visoke goste povabil še na obisk gradu Negova, kjer FZS skupaj z Zavodom za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur Gornja Radgona in radgonskim foto klubom Proportio divina razvija projekt fotografskega središča, ki so ga poimenovali »Fotograd Negova«.

Na Negovskem gradu so si ogledali razstave Stojana Kerblerja, Rafaela Podobnika, Aleksandra Čufarja in razstavo treh najuspešnejših fotografij FZS v letu 2012.  Sprejel jih je tudi župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ogledali so si »Dom penine« in »Klet pod slapom«, kjer je degustacijo vodil ugledni enolog in vinski vitez Lojze Filipič. V galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni pa so si za konec ogledali še fotografsko razstavo Vasje Lebana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.