https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski policisti po poteh Bratstva in enotnosti

28.05.2014 ob 2:00  

Policisti iz pokrajine ob Muri združeni v SLO COP Moto sekcija Pomurje so organizirali potovanje po poteh Bratstva in enotnosti. Potovanje je potekalo od 17.5 do 23.05.2014 na relaciji Petišovci-Zagreb-Petrinja-Glina-Bihač-Bosanski Petrovac-Livno-Baška voda-Neum-Dubrovnik-Trebinje-Nikšič-Žabljak-Podgorica-Budva-Kotor-Dubrovnik-Trebinje-Foča-Sarajevo- Visoko-Donji Vakuf-Jajce-Bosanski Petrovac-Bihač-Plitivičke jezera-Karlovac-Vinica-Črnomelj-Trebnje-Sevnica-Celje-Murska Sobota. 

Na pot se je odpravilo šest motoristov in eno spremljevalno vozilo - kombi. Namen potovanja je bil druženje, spoznavanje krajev bivše Jugoslavije in promoviranje Slovenije. Prvotni plan potovanja je bil na relaciji Petišovci-Daruvar-Požega-Brčko-Bijelina-Zvornik-Srebrenica-Mokra gora-Zlatibor-Žabljak, vendar so morali navedeno relacijo na hitro prestaviti, zaradi poplav na omenjeni relaciji. 

Potovanje so pričeli v Petišovcih 17.05.2014 ob 7.00, kjer so se zbrali na bencinski črpalki Nafta. Bilo je deževno sobotno dopoldne. Dež jih je spremljal od začetka pa vse do mesta Bihač. Oblekli so se v dežne kombinezone in se na kratko ustavili na mejnem prehodu Petišovci, kjer so naredili skupinsko gasilsko fotografijo.

Od tam so pot nadaljevali po stari cesti v smeri Čakovca-Varaždina-Lepoglave-Krapine-Zagreba, kjer je so v Veliko Gorici naredili daljši postanek za okrepčilo. Pot so nadaljevali v smeri Petrinje, Gline, mejo z BiH so prečkali na mejnem prehodu Novi grad. Mejni prehod leži tik ob reki Una, katera je poplavljala nižje ležeče kraje in je dosegla kritično mejo, da so lahko prestopili v BiH. Nato so nadaljevali do kraja Bosanska Krupa, kjer so prvič natočili gorivo. V informacijo, cena goriva je v BiH od 1.10 do 1.20 EUR. Ob postanku so doživeli zanimivo presenečenje, saj se je mimo peljala kolona z mladoporočencema, katera je štela čez 100 vozil. Vozila so bila okrašena z različnimi simboli in zastavami, ki so predstavljli Republiko Srbsko. 

Po krajšem postanku so nadaljevali v smeri Bihača, kjer se je pokazalo sonce. V Bihaču so zavili v smeri Bosanskega Petrovca in se ustavili v kraju Vtroče, kje so imeli rezervirano prenočišče v Srbsko domačinstvo Čardaklije. Gre za izredno etnografsko domačijo, kjer so ohranjene zgradbe, ki prikazujejo bosansko zgodovino, kulturo in življenje na vasi. Na tem kraju človek pozabi na vse, napolni baterije. Po nastanitvi so si privoščili večerjo s tradicionalnimi bosanskimi jedmi. 

FOTO:  Štefan Bukvič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2014 ob 7:51 Nepolicaj gost

      Zanimiv članek, poučen in vsebinsko poln. Šest policajev na motorju da o kombiju niti ne govorimo. Še posebej je zanimiva 9. fotografija, ki kaže poln prtljažnik pijače iz Radenske. Stavim, da je pijača sponzorska, ker kdo bi pa odklonil prošnjo policajev, z minimalno plačo, po dobrodelnih sredstvih za privatni izlet. To da bi pijačo kupili na prizadetih območjih in pomagali, vsaj posredno, prizadetim, pa se noben ni spomnil. Ali pa, da bi, bog ne daj, sponzorsko pijačo razdelili med prebivalce. Sicer pa, zakaj bi pa darovali, saj Prekmurci tako ali tako zbiramo sredstva za poplavljence in jim vozimo v BIH. Sedaj pričakujem popravek članka, da pijača ni bila sponzorska in da so jo vso razdeli med prebivalce BIH. Saj veste, z organi pregona se ni za šaliti. Neverjetno, pa sto avtomobilov je bilo v ženitni koloni!

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2014 ob 8:08 tiktak gost

      Bilo kuda udba svuda

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2014 ob 9:24 gost

      katastrofa..nimajo drugega dela..predobro jim gre..nostalgija jih daje po jugi..srmačeki.

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2014 ob 21:42 kam vodi ta nori svet gost

      sramota, tisti ki bi morali zagovarjati našo neosdvisnost potujejo po nekih vnojskih poteh

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.05.2014 ob 15:46 gost

      Negativni komentarji so rezultat splošne nerazgledanostii človeka, ki se skriva za anonimnim člankom. Fantom vsaka čast, saj tak podvig ni zmožen vsak "anonimnež "izpeljati

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.