https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti nagradili zaslužne v zdravstvu

Murska Sobota, 29.05.2014 ob 10:00  

V prostorih Grajske dvorane v Murski Soboti je potekalo srečanje pomurskih medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov. Ob tej priložnosti so podelili srebrne znake in priznanja ter počastili mednarodni dan medicinskih sester, ki ga beležijo 12. maja in mednarodni dan babic, ki ga beležijo 5. maja.

Vse prisotne so nagovorili predsednica strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja Daniela Mörec, župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege Splošne bolnišnice Murska Sobota ter dobitnica zlatega znaka Metka Lipič Baligač in predsednica Zbornice – Zveze Darinka Klemenc. Za krajši kulturni program je poskrbel ženski pevski zbor Žarek, ki ga sestavljajo medicinske sestre. Na cimbalah je zaigral Andi Sobočan, pesnik in literat Tine Mlinarič pa je predstavil in recitiral svojo pesem.

Srebrne znake in priznanja sta podelili Mörecova ter predsednica komisije za priznanja Dragica Jošar. Priznanja so prejeli: upokojena srednja medicinska sestra in inštrumentarka Splošne bolnišnice Murska Sobota Bogdana Kranjec, srednja medicinska sestra internega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota Cecilija Panker in srednja medicinska sestra Zdravstvenega doma Gornja Radgona Majda Žinkovič.

Srebrne znake so prejeli: Delovna skupina za oskrbo kroničnih ran v Splošni bolnišnici Murska Sobota, upokojena višja medicinska sestra Emilija Kavaš, višji medicinski tehnik Medicine dela, prometa in športa Zravstvenega doma Murska Sobota Jože Trajber, glavna medicinska sestra kirurškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota Marija Zrim inmag. zdravstvene nege ter predavatelj na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota Edvard Jakšič.

Podeljene so bile tudi srebrne in zlate Galusove značke ter priznanja, ki so jih prejele medicinske sestre pevskega zbora Žarek za svoje 10 in 20-letno delovanje. Značke in priznanja je medicinskim sestram podelil Geza Kišfalvi, koordinator Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Zborovodkinji Anki Suhadolnik pa je bilo podeljeno jubilejno priznanje območne izpostave.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2014 ob 10:50 ms gost

      Zdaj de v soboto veselica v Böltincaj ? Zdaj Lipičovi majo grebene kak kokoutje .

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2015 ob 21:18 marija gost

        največ za bolnico, za sestre in bolnike je naredila pomurka leta- Metka Lipič BALIGAČ! BRAVO!!!! zaslužen naziv1

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2014 ob 12:25 miro gost

      naj maju grebejne ,, vej su si jih pa zaslujžili ! ? v glavnem vsem ćestitke !!!!!!

      30 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2014 ob 13:30 iiiiiii gost

      Mačak pa nej dobil nika

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.05.2014 ob 16:10 človikpapol gost

      zaslužni v zdravstvu?? zakoj li?? to se tak predlagajo za znake samo tisti ka so pri koriti v drujštvi; zdaj že verjetno znajo što dobi drujgo leto; letos jes, drujgo leto tij itd. što je upokojeni je pač upokojeni, naj uživle nej pa ka jim zdaj delijo nekše znake( zgleda to tak kak posmrtna nagrada), pa gospod Jak.. , zakoj je on zaslužen?????? Ka pijše brezvezne igre štere te deca z SZŠ morejo iti gledat pa še vstopnino plačati ( to je za KPK ). Zaslužni so tisti šteri so vse skoz pri bolanom človeki 24 ur, na štere pa tej pozabljajo in se kitijo z tujim perjem.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.05.2014 ob 20:11 gost

      soboška bolnica s svojimi sestrami in zdravniki - ka ste vsi slejpi - ali pa se delate norca, da prijdeš v bolnico se samo sprehajajo po hodnikih, pacienta pa naderejo če slučajno pride po 12 uri.

      2 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.05.2014 ob 21:18 čika-pajo gost

      Vsi zaposleni so zaslužni da bolnišnica deluje, tudi strežnice, strežniki, kuharji kuharice še posebej pa delavci v pralnici. To so tisti ljudje ki garajo za dnevni ljubi kruhek, veliko delajo za malo denarja in kar je potrebno reči je tudi hvala vam nevidni delavci bolnišnice.Hvala pa tudi vidnemu medicinskemu osebje katero se prav tako trudi .Vsi skupaj pa smo samo ljudje.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.05.2014 ob 21:21 gostja gost

      Prosim vas, ne žalite sester in ostalih! poglejte, kako delajo v soboški bolnišnici ob težkih bolnikih, kako se trudijo. te dni smo mamo zaradi preiskave morali premestiti v drugo, pa ne bom napisala katero, da tudi jaz ne bom žalila. a primerjava je neprimernakoliko bolj smo bili zadovoljni z vso oskrbo odnosom in prijaznim odnosom v domači bolnišnici. hvala vam zaposleni na internem oddelku.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.05.2014 ob 21:25 katjuša gost

      pridružujem se čestitkam za prejeta priznanja! čestitke!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.05.2014 ob 21:26 sobočanec gost

      bojmo ponosni ka mamo ob krizi v prekmurji pa ob stiski Mure bar dobro bolnico

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.05.2014 ob 21:57 števek gost

      Ka tej seratori serđejo. Ene sestre rejsan delajo. Tistin fsaka čast. Pa san glejdo par krat se pa ta pa te ka rejsan delajo nejasn ni edne nejšo v dvorani. V dvorani so bile same opasne face, ki malo delajo pa velko plačo vlečejo. Nekdašnje medicinske sestre ka so bile prave setsre so znale dosta več napraviti kak zaj nekše višje ka ene nemajo pojma. Tiste ka jin pravijo srednje majo dosta več znanja. Ka nemo pravo kak je z obnašanjon. Više so na položajih üše so. Edne šejfice so pouden. Do podrejenih se ne znajo obnašati kak trbej. Menje zna bole šče biti gospodovalna pa osorna. Fsa čast tistin dobrin pa sposobnin. Nibene pa nejsan vido v dvorani.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.05.2014 ob 22:03 gost

      Priznanja si talajo kak gasilci. Eni delajo ovi drugi pa priznanje dobijo

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.05.2014 ob 23:18 gost gost

      mhm

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.05.2014 ob 23:38 gostja gost

      človikpapol, učitno pa res zavidate da je še dandanes nekdo nagrajen, bi se učili, se šolali, delali dobro ljudem in bi vi tudi mogoče bili, vendar lažje je govoriti kot storiti ter šinfariti ljudi, ki se jih ne pozna. Gopoda Jakšiča očitno res ne poznate, je eden najboljših predavateljev na srednji šoli, ter človik z ogromno znanja, ki ga daje svojim dijakom in ki je marsikateremu dijaku vzor in očitno še njegovih predstav niste vidli. ;)

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.05.2014 ob 14:14 Ocean gost

      Ja na internom pa majo sestre, ka jim nej mar za pacijenta,ce de kaj pojedo ali spil. Clovek lezi v posteli pa mu nastavijo jesti, ka si ga nemre nanc vzeti. Prides na obisk pa je zeden kak zuna. Nesterni pa posrani lezijo in cakajo ka jih vred vzemejo. Taksne sestre ne bi smele delati v medicini, ce jim nej za delo. Sramota kaj se danes dogaja !

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.05.2014 ob 15:42 gost gostja gost

      Pa se morem še enkrat oglasiti. Moja mama je ležala na Internom tri tedne. Vsak dan smoprišli, tudi ko so obiski minili smo lahko ostali, če smo prosili. Vidla sem kaj se dogaja, tudi v drugih sobah. Sestre delajo kak mravlje, zelo skrbno, zelo težko, ker je veliko bolnikov, oddelek je vedno bil poln. vsi prijazni in ustrežljivi, vsaka čast in spoštovanje! to je naporno delo, negovati in oskrbovati bolne ljudi. To je moja izkušnja. hvala sestre na internem. to pa ni bilo res, kar je napisal Ocean, v treh tednih zares nikakor tako!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.05.2014 ob 16:30 Veter gost

      Ja iskusenj je lahko vec so dobre in tudi slabe. Ene sestre so pridne kak mravljice druge pa odrezave in nesramne. Odvisno kdaj prides in koliko dela jim da posamezni pacijent. Najrajsi pa majo ka si tiho in mirno vse prenasas. Na zalost so tudi nemirni in glasni pacijenti in zaradi tega jih nihce nerabi prezreti. Nikoli ne ves kaksen bos sam, ko bos zelo bolan in star

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.05.2014 ob 20:05 sonce gost

      Mene samo zanimle,zakoj ena srednja medicinska sestra nemre priti oz.dobiti srebrnoga priznanja,ka dobi samo priznanje ,tiste ka so pri koriti pa vse dobijo,čiglij znamo kelko več more srednja sestra delati od gospe pri koriti...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.05.2014 ob 20:25 upokojenka gost

      Spoštovani GOST SONCE. JAZ SEM UPOKOJENA MEDICINSKA SESTRA PA SEM BILA PO VAŠE KO SEM ŠE DELALA " PRI KORITI". PRIZNANJA SO DOBILE TUDI TRI SREDNJE MEDICINSKE SESTRE. ZA PRIZNANJA, ŠE POSEBEJ ZA DRŽAVNA ( ZLATI ZNAK) SO ZELO STROGI KRITERIJI, KI JIH MORAŠ IZPOLNITI. VELIKO JE BILO KANDIDATK IN NI TO IZBRANO NA" LEPE OČI".TISTA, KI GA DOBI SI GA ZARES ZASLUŽI. ZA SREBRN IZNAK IN PRIZNANJA SO TUDI POSEBNI KRITERIJI, SO ZA DOMAČO REGIJO, TOREJ POMURJE IN SO MANJ STROGI. EDEN OD KRITERIJEV JE DA MORAŠ TUDI PREDAVATI NA VISOKIH ZDRAVSTVENIH ŠOLAH, TOREJ BITI HABILITIRAN KOT PREDAVATELJ OBJAVLJATI ČLANKE IN STROKO RAZVIJATI, IMETI ZASLUGE NA MNOGIH PODROČJIH, TUDI KAKŠEN POST DIPLOMSKI ŠTUDIJ. ZATO SREDNJA SESTRA TEŽKO IZPOLNI KRITERIJE ZA DRŽAVNI ZNAK, ZA SREBRNEGA PA SMO SE V DRUŠTVU VEDNO POTRUDILI, DA DOBIJO VELIKOKRAT TUDI SREDNJE SESTRE. KER JIH SPOŠTUJEMO!! VSE PROSIM, DA KOMENTIRAJO TISTO, KAR POZNAJO IN RAZUMEJO, SAJ SE V ČLANKU GOST SONCE VIDI, DA NITI ČLANKA NA POMURCU NI PREBRAL, KAJ ŠELE DA BI VEDEL ZAKAJ SE GRE. UPAM, DA ZDAJ SPOŠTOVANO SONCE VSAJ MALO RAZUMETE. PA LEP POZDRAV. IN VSE PROSIM, DA KOMENTIRAJO RES TISTO, KAR VEDO IN POZNAJO NE PA KAR NEKAJ TAKO BREZ POZNAVANJA RESNICE KAR POTEM IZPADE SMEŠNO IN TUDI ŽALJIVO. UPAM, DA STE GOSRT SONCE ZDAJ RAZUMELI. KRITERIJE PA LAHKO POGLEDATE NA SPLETNI STRANI DRUŠTVA MEDICINSKIH SESTER, ZA DRŽAVNI ZNAK PA NA ZBORNICI ZVEZI. PA LEP POZDRAV.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2014 ob 19:08 GOST gost

        ja pogoje ste si same postavile po svojoj meri...če si v penziji boj v penziji in ne nakladaj brez veze ka ti ne bi napiso o tem par stvari ..objektivnih ..zato rajši utihni pa se prijavi na upokojenski izlet v MEĐUGORJE

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      31.05.2014 ob 10:21 VANEK gost

      Pa kolikokrat dobijo priznanje sestre , ki so že v pokoju ??? Kaj se majo tam hliniti , če so v pokoju naj dajo mesto tistim , ki so aktivni in se tudi hočejo dokazati , kaj in koliko zmorejo ali znajo !!!!!!!!!!!! Mislijo , da brez njih nebo šlo ??? Grdo se motijo in naj zapustijo prostor mlajšim in bolj sposobnim !!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      07.06.2014 ob 19:59 gost

      PA TO JE SAMO ENA, KA KA SI ŽELI PRIZNANJ PA JE ŽE LETA V PENZIJI. NE DEJVLITE VSE V ISTI KOŠ!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.