https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi neprilagojene hitrosti številne prometne nesreče

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dvanajst prometnih nesreč, dve kaznivi dejanji, samomor, ugriz psa in pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Poleg tega smo pri mejni kontroli tujcu zasegli teleskopsko palico.

V eni prometni nesreči se je ena oseba hudo telesno poškodovala, v treh prometnih nesrečah pa se je osem oseb lahko telesno poškodovalo.

V ostalih osmih je nastala samo gmotna škoda. Izven naselja Tešanovci je voznica osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, najprej zapeljala na bankino. Od tam je vozilo zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil. Pri trčenju se je ena oseba hudo telesno poškodovala, tri pa lahko. Škode je za 10.000 EUR.

V križišču Sebeborci – Puconci – Vaneča je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v osebni avtomobil. Pri trčenju so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Škode je za 10.000 EUR.

V Lendavi je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Pri trčenju se je lahko telesno poškodovala.

Izven naselja Banovci je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča ter trčila v objekt ob cestišču. Pri trčenju se je lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino blažilca za zapiranje vrat in odkrili dva ponarejena bankovca za 20 EUR.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.

Glede na stanje vozišča, zimske vozne razmere in veliko število prometnih nesreč v preteklem dnevu, vse voznike opozarjajo, da hitrost vozila zmanjšajo in prilagodijo zimskim voznim razmeram ter povečajo varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred njimi.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.