https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Veržeju podpisali pogodbo o obnovi vaškega jedra

Veržej, 02.06.2014 ob 7:00  

V sejni sobi Občine Veržej je potekala sklenitev pogodbe o izvedbi gradbenih del, ki se pričnejo z dnem 30. 05. 2014. Za izvajalca gradbenih del je bilo izbrano podjetje Legartis iz Lendave, strokovni nadzor pa bo izvajalo podjetje Inženiring Pucko iz Murske Sobote. Ob podpisu pogodbe so poleg predstavnika podjetja Legartis Matjaža Hozjana bili prisotni še Gizela Makari Pucko iz podjetja Inženiring Pucko in predstavnik izvajalca arheoloških del Primož Stergar. Projekt "Obnova infrastrukture v vaškem jedru Veržej" delno financira Evropska unija.


Občina Veržej bo izvedla rekonstrukcijo cest

Občina Veržej namerava v letošnjem letu pristopiti k rekonstrukciji prometne infrastrukture na odsekih, ki se navezujejo na osrednji del naselja Veržej. Lokacijo investicije predstavljajo lokalne ceste v ulici Franja Kozarja v dolžini 200 m, Maistrova ulica v dolžini 183,97 m, ulica Petra Šoštariča v dolžini 134,98 m in ulica Petra šoštariča v dolžini 186,92 m. Vse ulice se navezujejo na ulico Frana Kovačiča, ki spada v samo jedro vasi Veržej in je povezan s Trgom Slavka Osterca.

Uredila se bo tudi javna razsvetljava

Cestišča na omenjenih odsekih so že zdavnaj neprimerna, na večih mestih je asfalt popolnoma uničen, popokan in ga je potrebno na teh mestih odstraniti in izvesti na novo. Obstoječa neurejena infrastruktura predstavlja že sedaj prometno nevarnost za domače otroke, občane in turiste. Zato bo na omenjenih odsekih poleg rekonstrukcije ceste prišlo tudi do ureditve javne razsvetljave, ki bo prispevala k izboljšavi preglednosti cest. Kot osnovni cilj predmetne investicije, ki predstavlja sanacijo dotrajanih prometnih površin v vaškem jedru naselja, je ustvarjanje prijetnega vaškega središča za vse krajane Veržej ter zagotavljanje ustreznih razmer za kakovostno bivanje.

Za projekt pridobili evropska sredstva v višini 112.081,86 evrov

Po besedah župana Slavka Petovarja, je bilo na podlagi javnega naročila gradenj, ki ga je izvedla Občina Veržej, za najugodnejšega izvajalca gradbenih del izbrano podjetje Legartis iz Lendave. Vrednost gradbenih del znaša 268.861,48 evrov z DDV. Strokovni nadzor pri izvedbi investicije bo izvajalo podjetje Inženiring Pucko iz Murske Sobote. Vrednost nadzora znaša 7.686 evrov z DDV. Občina Veržej je za omenjen projekt dobila odobrena nepovratna sredstva v višini 112.081,86 evrov, sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Izvajalec bo pogodbeno dogovorjena dela izvedel v obdobju od 30. maja do 15. avgusta 2014.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.