https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kučan: Cestna služba je bila na včerajšnje sneženje v Pomurju pripravljena

02.12.2010 ob 13:49  

Kljub temu, da je na nekaterih (tudi glavnih) cestah tekom včerajšnjega popoldneva bilo mogoče opaziti še nekaj centimetrov snega, Janez Kučan, vodja vzdrževanja cest pri Cestnem podjetju Murska Sobota, pravi, da je z delom svoje cestne službe zadovoljen.

Začetek njihovega dela s torka na sredo se je začel z akcijo posipa cest, da bi preprečili nastanek poledice.

»Posipavanje je potekalo od 02:00 do 10:00 zjutraj. Odvisno od posameznega področja. Na terenu so bile vse razpoložljive ekipe. Dopoldne je začelo močneje snežiti in se je sneg začel prijemati cestišča. Najbolj kritične odseke smo posipali še dodatno. Z akcijo pluženja in ponovnega posipavanja smo začeli potem med 10:00 in 11:00 uro, ko se je nabralo nekaj cm snega,« razlaga Kučan.

Goričanci so čakali nekoliko dlje

Dodaja, da se je pluženje cest izvajalo vse do večernih ur in je bilo končano med 19. in 21. uro, na nekaterih cestah na Goričkem pa tudi pozneje. »Dodaten problem je predstavljal še dež, ki je začel padati popoldne in proti večeru. Danes zjutraj nekaj po polnoči smo zaradi nizkih temperatur in zaradi dežja, ki je padal v večernih urah, še enkrat posuli ceste in odstranili brizgo z ceste, kjer je še ostala.« Akcija se je zaključila danes zjutraj ob 9. uri.

Glavna cesta Bakovci - Murska Sobota včeraj ob 12.00

Z opravljenim delom so bili zadovoljni

Kučan pravi, da so  opravljenim delom zadovoljni. »Ceste z zimsko opremo so bile prevozne in nikjer nismo zabeležili zastojev. Vsekakor pa je potrebno povedati, da ceste čistimo po prioritetah in da ne moremo biti vsepovsod v istem trenutku. Zato je pač nekje bilo potrebno čakati dlje časa. Bilo je tudi nekaj okvar, zato smo morali nadomestiti izpadle lokacije z enotami z drugih lokacij.«

Avtomobil, ki se je znašel v obcestnem jarku.

Na področju Pomurja Cestno podjetje Murska Sobota očisti 450 km državnih cest in približno 300 km občinskih cest.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. read
      02.12.2010 ob 17:15 read

      Če so tou spucane ceste san jes papež! Me pa praf zanima kak te se zdaj vi v MS podrsavale na ton nauvon krožnon kere je leker edin primer ka je nagnjene. Veselo vožnjo na novi bob stezi v MS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      03.12.2010 ob 11:25 vinci

      Mislin ka so zadovoljivo spucali. Seposedi sicer nej ali tak pač je. Malo boukše je že bilo spucano kak na relaciji MS-MB (magistralna). Read v krožiščaj pa se je fajn drsati, nej trbej ročne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.