https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

ZBRANA DELA WILLIAMA SHAKESPEARA (okrajšano), komedija

Kdaj: Nedelja, 01.06.2014 ob 19:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

LG CELJE: Jess Borgeson, Adam Long, Daniel Singer: ZBRANA DELA WILLIAMA SHAKESPEARA (okrajšano), komedija Slovenski abonma in izve Cena vstopnice: 15 €  dijaki, študentje 12 € Režiser in scenograf: Nikola Zaviši Igralci: Vojko Belšak, Andrej Murenc, Aljoša Koltak, Anže Čater k. g. V uprizoritvi so uporabljeni soneti 121, 130 in 145 Williama Shakespeara (Shakespeare, William. Soneti. Prevedel Janez Menart. Ljubljana: Slovenska matica, 1965).Skupina igralcev se odloči, da bo v enem večeru odigrala niz odlomkov iz zakladnice največjega svetovnega dramatika – Romea in Julijo, Tita Andronika, Othella, Julija Cezarja, Antonija in Kleopatro, Macbetha, Hamleta … Shakespearovo bogato in raznoliko delo spremlja obsežen teoretičen opus, tudi igralci se ne morejo izogniti komentarjem njegovega dela, zato so pogosto v interaktivnem odnosu z občinstvom. Najprej se igralci publiki predstavijo, potem pa začnejo s parodično predstavitvijo glavnih oseb v Romeu in Juliji, temu sledi tragedija Tit Andronik à la kuharski nasveti, potem ugotovijo, da Othella ne morejo uprizoriti, ker je glavna vloga napisana za temnopoltega igralca, končno pa se odločijo, da bodo Othella izvedli v rap verziji, potem vseh šestnajst Shakespearovih komedij strnejo v eno samo ... V drugem dejanju pa odigrajo še Hamleta. Predstava je primerna tudi za srednješolsko publiko.Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.