https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Veržeju ob 15. občinskem prazniku podelili priznanja

Veržej, 01.06.2014 ob 14:15  

V soboto, 31. maja,  je v Domu kulture v Veržeju potekala osrednja slovesnost ob praznovanju 15. občinskega praznika Občine Veržej, na kateri so podelili občinska priznanja. Sledil je tradicionalni Osterčev večer, ki ga prirejajo v spomin na rojaka skladatelja Slavka Osterca.


Zbrane je nagovoril župan Občine Veržej Slavko Petovar, slavnostni govor pa je imel prof. dr. Ivan Svetlik, rektor Univerze v Ljubljani.

Prof. dr. Ivan Svetlik

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Pisno priznanje Občine Veržej sta iz rok župana prejela Anton Petovar za 22-letno prostovoljno sodelovanje v gasilskem društvu Bunčani in podjetje Malus d.o.o. za prispevek k razvoju gospodarstva v Občini Veržej.

Za glasbeno popestritev sta med prireditvijo skrbela Katja in Aljaž Ferenc, po osrednji slovesnosti pa je sledila glasbena prireditev v počastitev skladatelju Slavku Ostercu, poimenovana "Osterčev večer", kjer je nastopil Komorni zbor Orfej iz Ljutomera.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2014 ob 17:24 gost

      Neven kak je lejko en velke Veržej grato svoja občina, žalostno, te se pa pitamo, kama idejo pejnaze, če pa sakše zaposlene skrbi za svojo najožjo družino in tako dalje, sakšna občina dela po ton siteme, ges tebe ti mene

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2014 ob 14:07 gost gost

      Občina Veržej je lejko marsišteri občini za velki zgled, tudi kakšni velki. Ges to občino spremljan že nekaj časa in moren rečti kapo dol pred njimi. Tan nega takše velke politike kak ge indi, zato pa vso svojo energijo usmerjajo v pridobivanje evropskih sredstev in kelko čujen in vidin, so v ten zelo uspešni.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.06.2014 ob 14:13 gost

      Velikost občine sploh ni merilo uspešnosti občine. Imamo dobre in slabe velike in dobre in slabe male občine. Veržej prav gotovo spada med majhne in zelo dobre kot Odranci. V naši bližnji soseščini pa poznamo tudi kakšno veliko občino, ki pa je slaba in se tam 4 leta dogajajo le politične borbe med župani in svetniki.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.