https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Horvat se pred zagovorom pri Pahorju zahvaljuje (nekaterim) medijem

Murska Sobota, 03.12.2010 ob 0:38  

Vodja vladne projektne pisarne v Pomurski regiji je v novem sporočilu za javnost izrazil hvaležnost nekaterim medijem, ki po njegovem mnenju pozornemu bralcu jasno razložijo dejstva, ki se jim ne kot iniciator zakona ne kot vodja projektne pisarne ne izmika. Odzvalo se je tudi podjetje Frontal.

Andrej Horvat po nedavnih očitkih o domnevni korupciji pri razdeljevanju sredstev nekaterim pomurskim podjetjem v okviru Zakona o pomoči Pomurju, še drugič v sporočilu medijem pojasnjuje svoje stališče. V najnovejšem med drugim piše:

»Seveda projektna pisarna v sodelovanju z Regionalno agencijo Mura (RRA Mura) vsebinsko usmerja aktivnosti, ki bodo zagotavljale realizacijo Zakona o Pomurju. Bilo bi hudo narobe, če institucije, ki so ustanovljene zato, da zagotavljajo razvojno spodbudo, ne bi imele vpliva na zastavljanje vsebinskih ciljev znotraj vseh aktivnosti, torej tudi znotraj javnih razpisov.«

Horvat: Zastavljeni cilji zakona bodo realizirani v korist Pomurja

Horvat dodaja, da bi bilo napak, če bi bil izbor izvajalcev teh aktivnosti v rokah istih institucij. »Formalne postopke v okviru izvedbe javnega naročanja in javnih razpisov izvaja Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko preko svojih strokovnih služb in komisij. To načelo je bilo in bo upoštevano v vseh primerih.«

Vodja vladne projektne pisarne v Pomurski regiji je prepričan, da  je s sodelavci zagotavljal vsebinsko usklajenost z Zakonom o Pomurju. »S tem so bile med drugim vzpostavljene možnosti, da bodo visoko zastavljeni cilji zakona realizirani v korist Pomurja, njenega gospodarstva in družbenega razvoja. Formalne postopke izvedbe posameznega javnega naročila in izbor izvajalcev pa so, zagotovile strokovne službe SVLR.«

V ponedeljek na zagovor k Pahorju

Kot je včeraj poročal časnik Večer, se bo Horvat v ponedeljek pri premierju Borutu Pahorju v zvezi z očitki o domnevni korupciji mudil na pojasnjevalnem sestanku. 

Odzval se je tudi Frontal

Danes se je s sporočilom za javnost odzvalo tudi podjetje Frontal, na katerega so v nekaterih medijih zaradi prijateljskih povezav direktorja podjetja Frontal Krisjana Magdiča in Andreja Horvata leteli očitki o domnevni korupciji. Celotno sporočilo za javnost prilagamo v priponki.

Preberite tudi:

- Horvat vztraja: V člankih Dela in Večera je bila vrsta neresnic

- Horvat: Na kavo grem tudi s Podgajskim in Weingerlom

- Horvat ujet v zanko korupcije?

Fotogalerija

Komentarji

  1. sineson
    03.12.2010 ob 9:49 sineson

    he he me prav zanima, ka de njemi Pahor povedo. Kaj dobroga verjetno že nej.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. PREKMUREC
    03.12.2010 ob 10:03 PREKMUREC

    Ka de njemi pa povedo? Zatou ka so ga okrcali v enij novinaj? Pahor je bar na tv, ta zadeva se pa niti idnouk nej na televiziji povejdala. Brezveze zlajnana štorija.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. vinci
    03.12.2010 ob 11:17 vinci

    Ka njemi pa lejko povej? Če že delaš tak, malo bole skrij. Tou

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.