https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Smeh do solz na 8. Prefriganem Zgrebašu v Pečarovcih

Pečarovci, 03.06.2014 ob 7:05  

V duhu polstoletne tradicije pisanja in igranja kratkih šaljivih besed je TKŠD Pečarovci v petek in soboto organiziralo že 8. festival skečev Prefrigani Zgrebaš.


Gledališki skupini OŠ Puconci pod mentorstvom Jasne Vovk Luthar »Goričke dikline« in »Püconski vragci« sta odprli vesela večera s svojima nastopoma v »Rojstvu našega Janezka« ter »Obletnici poroke«. Obe igri sta pokazali, da se med nami skrivajo mladi talenti, saj so se nastopajoči zelo dobro izkazali.

V tekmovalnem delu je nastopilo 10 ljubiteljskih gledaliških skupin s skeči do 15 minut, strokovna komisija v sestavi Aleša Nadaja, Ivanke Huber in Andreje Časar pa je na koncu izbrala najboljšo predstavo, najboljšega igralca, najboljšo igralko, najbolj perspektivnega mladega igralca/igralko, najboljšega izvajalca stranske vloge in avtorja najboljšega besedila. Najboljšo predstavo so izbrali tudi gledalci z glasovanjem.

Prvi večer so si gledalci lahko ogledali izvrstne predstave LGS Mokoš z igro »Lažni zdravnik«, KUD Goričko Gornji Petrovci z igro »Prvi na Marsu«, GS KTD Puconci z igro »Ribičija«, LDD Sv. Jurij ob Ščavnici z igro »Mejna kontrola«, humoristične skupine Nemaki Selo z igro »Halo?Halo!« ter KD MIM z igro »Šanec«.

Drugi večer so s svojimi skeči občinstvo nasmejali še LGS Zgrebaši TKŠD Pečarovci s »Celi svet je nauri«, DS Močnikovi KPD Rogašovci s »Pri zdravniku«, Doj pretočeni Prleki s »Časom za ženitev« ter KD I. Kavčič – gledališka skupina z »Lovskimi lažmi«.  Izven konkurence je nastopil Duo Fodor z igro »Kokošnjak«.

Nagrado za najboljšo igro po izboru komisije je prejela igra »Ribičija« gledališke skupine KTD Puconci, v kateri je nastopil tudi Štefan Sočič, ki je prejel tudi nagrado za najboljšo stransko vlogo. Nagrado za najboljšega igralca je prejel Boštjan Sinic v igri »Šanec«, nagrada za najboljšo igralko je pripadla Lidiji Ficko v igri »Pri zdravniku«, najboljše besedilo je po mnenju komisije napisal Aleksander Ružič za igro »Prva na Marsu«, kot najbolj perspektivnemu mlademu igralcu pa je komisija podelila nagrado osemletnemu Adelu Balčinoviću v igri »Lažni zdravnik«. Najboljša igra po izboru gledalcev je bila »Celi svet je nauri« ljubiteljske gledališke skupine TKŠD Pečarovci.

Program sta povezovala mlada domačina Vojka in Miha, občasno pa jima je pomagal tudi predsednik TKŠD Pečarovci Jožef Rituper, ki je vse gledalce na koncu povabil, da se vrnejo naslednje leto na novega Zgrebaša.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.