https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na prihajajočem Festivalu Dvorec Rakičan tudi Perpetuum Jazzile, Blue Planet in stand up komiki

Rakičan, 03.06.2014 ob 12:00  

V prostorih Raziskovalno izobraževalnega središča (RIS) Dvorec Rakičan je direktor RIS-a mag. Robert Celec podrobneje predstavil Festival Dvorca Rakičan, ki se bo odvijal od petka, 13. junija do nedelje, 15. junija 2014 na dvorišču Dvorca Rakičan in v grajskem parku.


Po besedah direktorja Celeca organizirajo letos prvič Festival Dvorec Rakičan, ki je produkt idej in izkušenj, katere so imeli s prireditvijo Ples – Noč čarovnic. Pričakujejo okrog 1800 ljudi na dan, predvidevajo pa tudi, da bo omenjeni festival postal tradicionalen. Festival bo potekal tri dni, s pričetkom v petek 13. junija (v času polne lune) in se zaključil v nedeljo 15. junija 2014. Vstopnice za obisk festivala so že v prodaji, kupijo pa se lahko na recepciji pri vhodu v Dvorec Rakičan ali preko Eventima. Generalni pokrovitelj prireditve je podjetje Radenska.

V petek bodo za šov poskrbeli Perpetuum Jazzile

V petek se bo prizorišče odprlo ob 20. uri, ob 20:30 pa bo na oder prva stopila pevka Špela Šemrov ob spremljavi Dejana Berdena. Ob 22. uri bo za enkraten šov in program poskrbel svetovno znan zbor a capella Perpetuum Jazzile, ki napoveduje polovico novih pesmi od zadnjega koncerta, ki so ga izvedli na zadnjem nastopu v Pomurju pred dvema letoma. Vstopnice za petkov dogodek v predprodaji stanejo 20 evrov za odrasle in 10 evrov za otroke do 14. leta starosti.

V soboto bo program popestrila mična Nika Zorjan

V soboto bo od 14. ure naprej potekalo Občinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota. Program se bo nadaljeval z nastopom ansambla Tapravi faloti, skupino Blue Planet, pevko Niko Zorjan, Djomlo KS (Gajba puna piva) ter zaključil s plesno skupino Mystique Show Group. Vstopnice za sobotni festival (po 20. uri) v predprodaji stanejo 3 evre za odrasle, otroci do 12. leta starosti pa imajo prost vstop.

V nedeljo bodo za naval smeha poskrbeli stand up komiki

Nedeljski program je namenjen predvsem otrokom in družinam, ki bi rade preživele zanimivo in aktivno popoldne. Otroci se bodo lahko preizkusili v raznih igrah, karaokah, jahanju grajskih konjev ter sodelovali v različnih delavnicah. Ob 19. uri bodo festival zaključili odlični stand up komiki: Tin Vodopivec, Perica Jerković ter naš pomurski stand up komik Jernej Celec. Vstopnice za nedeljo (po 19. uri) stanejo na dan prireditve 3 evre.

VIDEO napovednik:

Festival Dvorec Rakičan bo imel tudi dobrodelno noto

"Izkupiček bomo namenili otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jim bomo v poletnih mesecih omogočili aktivno, veselo in poučno preživljanje počitnic. Poleg tega pa se je tudi RIS Rakičan odzval na tragedijo na Balkanu, saj bomo na festivalu gostili približno 50 otrok iz krajev na Balkanu, ki so jih prizadele poplave in jim na ta način pomagali, da vsaj za nekaj časa pozabijo na težave, katerim so bili izpostavljeni," je zaključil Celec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija