https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V glasbi tolkal, pihal in trobil so učenci GŠGR ponovno navdušili

Gornja Radgona, 04.06.2014 ob 10:00  

Že po treh izrednih javnih nastopih različnih instrumentov, so tokrat navdušili učenci GŠGR v igranju na tolkalih, trobilih in pihalih

 

V glasbeni šoli Gornje Radgone je ponovno potekal javni nastop učenk in učencev.  Tokrat so nastopili v igranju na tolkalih, trobilih in pihalih. Koncertno dvorano glasbene šole so dodobra napolnili starši, sorodniki, prijatelji nastopajočih ter občani, ki spremljajo glasbene utrinke skozi javne nastope. Navdušeno so pričakovali ponoven nastop učencev od prvega do osmega razreda. V nastopih posameznih instrumentov so poslušalci slišali skladbe od polke do znane filmske glasbe Eye of the Tiger in Pink Panter priznanih ustvarjalcev Mozarta, Bhramsa, van Beethovna in drugih.

Za popestritev koncerta so učenci nastopali menjaje z različnimi glasbenimi stili in instrumenti. Tako so poslušalci prisluhnili glasbi piščali, na katere so igrali učenci nižjih razredov, ki se učijo tega instrumenta preden preidejo kasneje k posameznim pihalnim instrumentom. Glasba prečne flavte in klarineta je predstavljala že nekoliko zahtevnejši pristop, predvsem pa igranje na saksofon, ki izvablja tone, ritme in melodije posebne vrste. Nastop sta organizirala  J. Lorber in prof. M. Đurić. Točke so pripravili Prof. K. Smogavec, prof. D. Averjanov, prof. M. Đurić, J. Lorber, spec.. prof. R. Volk, prof. S. Vavh, mag. manag. prof. T. Polak in prof. B. Markoli.

Kot običajno so organizatorji za zaključno pesem pripravili presenečenje, ko so učenke Enja Ritonja, Kaja Rihtarič, Amanda Kaučič Rajšp in Pia Novak v kvartetu klarinetov zaigrale znano filmsko glasbo Pink Panter. Že v sredo 4.6. bo potekal letni zaključni koncert GŠGR, o katerem bomo poročali. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.