https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Zelko in Žugelj - strelska kralja pomurskih nogometnih zelenic

3.12.2010  

Boštjan Zelko (NK Odranci) in Andrej Žugelj (NK Virs Bistrica) sta v jesenskem delu prvenstvu zabila največ golov v 3. SNL vzhod oz. Pomurski nogometni ligi (PNL).

Najučinkovitejše moštvo v 3. SNL - vzhod so bili jesenski prvaki Odranci, ki imajo v svojih vrstah kar dva najboljša strelca lige, ki sta skupaj dosegla 21 zadetkov od petintridesetih. Od tega jih je deset prispeval Jernej Tkalec, še enega več pa je dosegel Boštjan Zelko in tako postal najboljši strelec jesenskega dela prvenstva.

Boštjan Zelko (levo)

Kaj mu ta naslov pomeni in ali misli, da bo tako tudi ob koncu sezone? »Tako kot je cela ekipa igrala vrhunsko, sem tudi sam lahko igral vrhunsko. Ko imaš dobre soigralce, lahko tudi zabijaš. Sam ne gledam na to, kdo doseže zadetek, važno je, da mi zmagujemo. Če pa bom recimo ob koncu sezone najboljši strelec tretje lige, ne bi bilo prvič in tudi ne bi bilo slabo,« pravi Zelko, ki je bil najboljši strelec tretje lige že v sezoni 2006/07, ko je dosegel skupaj 19 zadetkov.

Andrej Žugelj: S svojimi predstavami zadovoljen, a lahko bi bilo še boljše

Andrej ŽugeljDa najuspešnejši klub po točkah ni tudi avtomatično najbolj učinkovit, se je potrdilo v PNL. Hotiza La-Storia, ki je v jesenskem delu prvenstva oddala le sedem točk, je v tej prvini komaj na šestem mestu. Največ zadetkov so dosegli Črenšovci, sledi pa Virs Bistrica, ki ima v svojih vrstah najboljšega strelca jesenskega dela prvenstva.

To je s 13-imi zadetki postal Andrej Žugelj, ki je s svojimi predstavami zadovoljen, toda … »vse skupaj bi lahko bilo še boljše,« dodaja.

 

Zelko zadovoljen z rezultati, Žugelj nekoliko manj

»Predstave so bile, razen prve tekme, ko smo malo precenili ekipo, odlične. Z jesenskim delom smo lahko vsi v klubu zadovoljni,« pravi Zelko. Manj razlogov za zadovoljstvo ima Žugelj, saj njegov klub v PNL zaseda komaj sedmo mesto. »S predstavami nisem najbolj zadovoljen. Pričakoval sem, da bomo na koncu jesenskega dela bolj pri vrhu lestvice.«

Zelko izpostavlja Grad, Žugelj pa Odrance

In kaj naša sogovornika pravita o presenečenjih in razočaranjih v 3. SNL vzhod? »Veseli me, da je Grad kot novinec tako visoko, tudi vse preostale pomurske ekipe pa so vsaj v sredini lestvice. Razočaral me je Šentjur, ki je bil še lani v drugi ligi, zdaj pa je v tretji ligi zadnji,« meni Zelko.

Andrej Žugelj v akciji.

Na drugi strani Žugelj meni, da so Odranci povsem zasluženo na prvem mestu, saj po njegovem mnenju igrajo najboljši nogomet v 3. SNL vzhod.

Enotno mnenje – presenetila Hotiza, razočarali Petišovci

Pri presenečenjih in razočaranjih v PNL sta si naša sogovornika enotna. »Razplet je nekje pričakovan, malo me je presenetila le Hotiza, ki pa ima nenazadnje dobre igralce in to ni nič novega. Razočarali so me Petišovci, glede na to, da so lani bili še na prvem mestu in so se borili za napredovanje, letos pa so katastrofa, brez osvojene točke,« pravi Zelko, medtem ko na isto vprašanje Žugelj odgovarja: »Najbolj so me razočarali Petišovci, kajti lansko leto so bili nekaj časa pri samem vrhu lestvice. Presenetila me je pa ekipa iz Hotize, kajti nisem pričakoval, da bodo tako visoko na lestvici.«

Zelka mika igranje na višjem nivoju, Žuglja še ne

Kot najboljša strelca v svojih ligah sta Zelko in Žugelj zagotovo bolj na očeh več klubom, zato smo ju povprašali, če ju mika igranje v kakšni od močnejših lig ali celo v tujini.

Če bo prišla prava ponudba, Zelko razmišlja tudi o igranju v boljšem klubu.

»Zaenkrat mi je v Odrancih zelo dobro, saj smo s soigralci dobra klapa. Če pa bi se ponudila priložnost za igranje v višji ligi ali boljšem klubu, pa bi z veseljem poskusil,« pravi 26-letni Zelko, sedem let mlajši Žugelj pa višjih ambicij zaenkrat še nima. »Trenutno se mi igranje v pomurski nogometni ligi zelo dopade in me ne mika, da bi igral v kakšni višji ligi. Za naprej bomo pa še videli,« pravi 19-letni Žugelj.

Preberite tudi:

- 3. SNL vzhod: Odranci z največ točkami, Grad z največ gledalci

- Pomurska nogometna liga: Kdo so bili najboljši v jesenskem delu prvenstva

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Odranski
      03.12.2010 ob 12:24 Odranski

      Mojster Boki! :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.