https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Na Fazaneriji mednarodni turnir »Ford Open Avto Rajh 2014«

5.6.2014  

Nogometaši Nogometne šole Mure (NŠ Mura) so celo leto marljivo vadili. Izkazali so se na različnih turnirjih po Sloveniji. Zdaj je čas, da svoje znanje pokažejo še na mestnem stadionu Fazanerija, na domačem terenu. Peti mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh 2014 bo potekal v soboto, 7. junija, in v nedeljo, 8. junija 2014, od 9. ure naprej.


Moči bo pomerilo kar 92 različnih moštev iz Slovenije in tujine

Ekipe bodo prišle iz Madžarske, Avstrije, Italije, Hrvaške, Srbije in BiH. V dveh dneh se bo v selekcijah od U6 do U12 zbralo blizu 1000 mladih nogometašev. Turnir bo potekal ob vsakem vremenu. Peti mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh je eden največjih športnih dogodkov v Pomurju. Začetni udarec na turnirju bo v soboto ob 9. uri izvedel župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec. Organizatorji obljubljajo še precej spremljevalnih dejavnosti, na prireditvenem prostoru pa se bo predstavila tudi Slovenska vojska.

 

Predsednik NŠ Mura Damir Banfi je ob tem povedal, da turnir predstavlja velik zalogaj, ki ga brez pomoči staršev, ki imajo otroke v NŠ Mura, ne bi mogli izpeljati. Povabil je vse, ki želijo videti mlade nogometaše na delu, da ta konec tedna pridejo na stadion v Fazanerijo. Strokovni vodja NŠ Mura Boris Štivan pa je dejal, da bo šlo za izjemno kvaliteten turnir. Sicer pa je glavni namen, da mladi oba dni uživanju v nogometni igri.

V nedeljo, 8. junija, bo v Fazaneriji odigrano še zadnje kolo v prvenstvu 1. MNL MNZ Murska Sobota. Ob 17.30 bo na sporedu tekma med NŠ Muro in Puconci. Članska ekipa NŠ Mure je že krog pred koncem izpolnila cilj, to je uvrstitev v 3. SNL. 7. in 8. junija 2014, ko bo v Fazaneriji potekal že tradicionalni mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh, bo tudi začetek spomina na 90 let murskosoboškega nogometa in Mure. V torek, 10. junija, ob 18. uri, pa bo v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu (MIKK) Murska Sobota otvoritev priložnostne razstave ob 90-letnici Mure. Razstava bo na ogled vse do 21. junija, prikazano pa bo arhivsko slikovno gradivo in pisni zapisi ter kosi športne opreme, seveda črno-bele barve.

 

Čeprav so ponos iz Fazanerije, ki je v svoji zgodovini že od leta 1924 plesal na pomurskih, slovenskih in evropskih nogometnih zelenicah, nekateri skoraj uničili in ga pokopali, se črno-bela kri še vedno mnogim pretaka po krvi. Prav skupina zanesenjakov, ki jim ni vseeno za črno-beli dres, ki so ga nogometaši iz Murske Sobote prvič oblekli že daljnega 16. avgusta 1924, je stopila v stik z vodstvom NŠ Mura, ki je, potem, ko je Mura 05 junija 2013 izginila s prvoligaškega nogometnega zemljevida, sama prijavila ekipo za člansko tekmovanje.

Plod prostovoljnega dela, odkar so se prvič sestali, je koledar prireditev, s katerimi bo NŠ Mura skupaj s peščico simpatizerjev in navijačev Mure obeležila 90 let igranja nogometa v Murski Soboti. Skozi poletje se bodo vrstile še nekatere druge aktivnosti v počastitev jubileja, o katerih pa bomo sproti poročali. Praznovanju v obliki tekem se bo skozi poletje pridružil tudi pomladek Mure in članska ekipa. Vse skupaj bo potekalo do 5. septembra, ko bo v Gledališču Park v Murski Soboti slavnostna akademija ob 90. rojstnem dnevu ponosa iz Fazanerije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.