https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO. Pomursko regijsko tekmovanje v Zg. Konjišču

Apače, 07.06.2014 ob 7:00  

V Zgornjem Konjišču je potekalo Pomursko regijsko tekmovanje ribiških društev upokojencev. V štirih urah so v sekcijah po 11 ribičev tekmovali tako individualno kot skupinsko

 

Ob Ribiškem domu v Gornjem Konjišču je potekalo medobčinsko ribiško tekmovanje članov posameznih ribiških društev. Tekmovanje je združevalo 11 upokojenskih ribiških društev. Po žrebanju pozicijskih številk so ribiči zavzeli določena mesta. Jezero, v katerem se je vršil ribolov,  je po obliki tako, da so v posameznih sekcijah po 11  članov tekmovalci nemoteno ribarili. Povprašali smo tekmovalce kakšna pravila veljajo med tekmovanjem. Ribiči so nam pojasnili, da tekmovanje poteka 4 ure in da sta oprema in način lovljenja prepuščena izbiri posameznika.

 

Velja le pravilo, da je za krmljenje rib dovoljeno le toliko hrane, kolikor lahko zajame pest. Torej, ni dovoljeno metanje hrane v kepah. Prav tako je strogo predpisana hrana, ki jo za to lahko uporabijo. Med opremo, ki smo jo opazili pri tekmovalcih, so bile mreže, v katere so odlagali  ulovljene ribe. Pri tekmovanju ne smejo poškodovati rib, ker jih morajo po tekmovanju vrniti v vodo. Uspeh ulova je odvisen le od teže ribe, med tem ko vrsta ribe ni pomembna. Ribič lahko na tekmovanju uporabi v času lova le eno palico, vendar je bila večina tekmovalcev opremljena z različnimi vrstami ribiških palic, ki so jih občasno menjavali.

Dolžina palice, taktika lova ter dobra lokacija so omogočili uspešnejši lov. Vendar je jezero tako urejeno, da so vse lokacije enakovredne in so vse dobre. Tekmovanje se je po štirih urah zaključilo. Komisija je po zaključku lova stehtala ulovljene ribe in vrnila sleherno ribo v jezero, ki ga ribiška družina v Zgornjem Konjišču skrbno nadzoruje in ureja. Dobljene rezultate so združili po društvih.  Podeljena so bila priznanja in pokali najboljšim posameznikom ter društvom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Med posamezniki so medalje osvojili:

 1. mesto Lukač Jože, 11,350 kg, član DU Krog

2. mesto Milan Brenčič, 10,00 kg član DU Gornje Radgone

3. mesto Turner Vili, 9,2 kg, član DU Bodonci-Zenkovci-Brezovci

 

Ekipno so osvojili pokale:

 1. DU Radenci, skupna teža 30,080 kg

2. DU Bodonci - Zenkovci - Brezovci, skupna teža 19,010 kg

3. DU Krog, skupna teža 8,250 kg

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2014 ob 10:12 aaddddam gost

      jaz sem ribič. velikokrat hodim ribit. to pa moram povedat. tekmovanje v ribolovu je največja bedarija kar smo si lahko zmislili.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.