https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prvaki znanja v Bogojini postali Bojan in prijatelji

Bogojina, 06.06.2014 ob 9:00  

V četrtek, 5. junija 2014 je v kulturni dvorani v Bogojini ter na Osnovni šoli Bogojina potekalo prvo državno tekmovanje v znanju osnovnošolcev, imenovano Prvaki znanja. Minuli teden so že potekala regijska tekmovanja, danes pa se je 34 ekip iz vse Slovenije pomerilo še na državnem tekmovanju, na katerem so zlato domov odnesli ekipa Bojan in prijatelji iz OŠ Bojana Ilicha iz Maribora.

Po uvodnem delu v kulturni dvorani v Bogojini so se tekmovalci odpravili skupaj z mentorji na OŠ Bogojina. Tam so najprej odpisali pisni del tekmovanja, ki je odločal o tem, katerih šest najboljših ekip se bo nato pomerilo še na javnem kvizu v dvorani kulturnega doma. Na kviz sta se uvrstili tudi dve pomurski ekipi in sicer iz Bogojine Pingvini z Madagaskarja ter Jurjevske raziskovalke iz OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici. Najvišjo uvrstitev so dosegli mariborski Bojan in prijatelji. Drugo mesto so dosegli osnovnošolci iz Novega Mesta, tretje mesto pa ekipa iz Selnice ob Dravi. Četrto so zasedli tekmovalci iz Bogojine, peto ekipa iz Svetega Jurija ter šesto mesto ekipa iz Žirov. 

Zmagovalna ekipa med pisnim delom tekmovanja

Prvaki znanja je prvo tovrstno tekmovanje pri nas, ki je sestavljeno iz vprašanj z različnih področij. O tem so se učenci učili iz Velike ilustrirane otroške enciklopedije, ki je bila predlagana, v pomoč pa so jim bili tudi mentorji. Tekmovanje pa je bilo zasnovano z strani štirih pomurskih učiteljev, ki so več kot odlično realizirali idejo in uspešno izvedli današnje državno tekmovanje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.