https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Delavci Nafte na prisilnem dopustu

06.06.2014 ob 12:00  

Kot poročajo Finance, je potem ko je stavkovni odbor v družbi Nafta Petrochem v Lendavi pred tednom dni (pretekli petek, 30. maja) za nedoločen čas preložil za ponedeljek 2. junija napovedano stavko, je večina od 111 zaposlenih ta teden na prisilnem dopustu oziroma koristijo še neizkoriščeni lanski dopust.


Razlog za prisilni dopust je v tem, da so morali poravnati okrog milijona evrov obveznosti do zaposlenih in poslovnih partnerjev in je zmanjkalo sredstev za nakup surovin za proizvodnjo in kot pravi Vera Markoja, predstavnica zaposlenih v nadzornem svetu, zaustavitev proizvodnega procesa, ker ni denarja za metanol, iz katerega pridobivajo formalin, iz tega pa z dodajanjem ureje proizvajajo lepila za lesno industrijo.

Stavko so po navedbah Ladislava Šabjana, predsednika sindikata v lendavski Nafti Petrochem, ki je ena od družb Skupine Nafta, ponovno preložili, ne pa tudi preklicali, za nedoločen čas, ker je delodajalec glavnino stavkovnih zahtev izpolnil, dobili so namreč izplačan preostanek plač za marec in celotno aprilsko plačo, neporavnani ostajajo prispevki iz naslova plač za zadnje štiri mesece in pol

Direktor Nafte Petrochem Robert Serec poudarja, da je razlog za prisilni dopust v tem, da so morali okrog milijona evrov obveznosti za preteklo leto poravnati do zaposlenih in poslovnih partnerjev in je zmanjkalo sredstev za nakup surovin za proizvodnjo. Za firmo bi bila po njegovem stavka večja škoda, kot so prisilni dopusti, ker bi z njo odgnali poslovne partnerje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.