https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Glasbena šola Murska Sobota priredila zaključni koncert

Murska Sobota, 07.06.2014 ob 9:00  

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti so ob koncu šolskega leta učenci in učenke Glasbene šole Murska Sobota priredili zaključni koncert. Nastopili so otroški in mladinski pevski zbor, kvartet pozavn in klarinetov, pevci solisti, komorni zbor oddelka za petje, orkester klarinetov ter ob zaključku koncerta še vsi trije združeni zbori.


Učenci in učenke Glasbene šole Murska Sobota so na zaključnem koncertu v različnih zasedbah pokazali svoje znanje in sposobnosti. Pod mentorstvom zborovodke Felicite Heric Taškov je nastopil otroški pevski zbor, ki se je predstavil s skladbami “Nikoli slabe volje”, “Čuk se je oženil”, “Oton bo slon” in “Sladoled”. Mladinski pevski zbor je nastopil pod mentorstvom zborovodke Gabriele Bratina in zapel skladbe “Dajte, dajte” in “San se šetao” s solo petjem Anje Kutoš.

 

V kvartetu pozavn so pod mentorstvom Marka Slaviča zaigrali Žan Salaj, Sašo Gjergjek, David Pučko in Rok Jandrašič, v kvartetu klarinetov pa pod mentorstvom Željka Ritlopa še Živa Vigali, Timi Bencak, Aleš Horvat in Željko Ritlop. Kot pevci solisti so pod mentorstvom Gabriele Bratina nastopili Anja Kutoš, Dominik Kerčmar, Felicita Heric Taškov, Tanja Kološa, Alja Gregorinčič, Valeria Kučan, Polona Hanc in Julija Furek.

 

Tudi komorni zbor oddelka za petje je nastopil pod mentorstvom Gabriele Bratina in zapel skladbi “Dekle in lilija” ter “Domovina”, orkester klarinetov pa je zaigral “A whole new world” pod mentorstvom Željka Ritlopa. Ob zaključku koncerta so se predstavili še vsi trije združeni zbori (otroški, mladinski in komorni zbor oddelka za petje) ter pod mentorstvom obeh mentoric zborov zapeli še skladbe “Ko se smeješ”, “Svet prelep je”, “Poj z menoj” in Geslo – Zapojmo pesem”. Na trobenti jih je spremljal Boštjan Lašič, na tolkalih pa Julija Furek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.