https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dobrodelni Binkoštni piknik evangeličanske cerkve letos za Paračin

Murska Sobota, 09.06.2014 ob 11:20  

Včeraj je Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota skupaj z Zavarovalnico Vzajemna organizirala v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Sobota dobrodelni piknik. Letos so zbrani denar namenili Otroškemu oddelku bolnice v Paračinu v Srbiji in Društvu Sonček.

Že 15 let se na binkoštno nedeljo verniki zberejo najprej na bogoslužju, nato pa se družijo ob kulinaričnih dobrotah. S piknikom zbirajo sredstva za dobrodelne namene. Letos so zbrani denar namenili Otroškemu oddelku bolnice v Paračinu v Srbiji in Društvu Sonček. V kulturnem programu so nastopile glasbene in vokalne skupine, ki delujejo v okviru ECO Murska Sobota.

Binkoštna nedelja je praznik vseh kristjanov, ki ga evangeličani razumejo kot ustanovni dan Cerkve.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Avtorica: Ksenija Glažar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2014 ob 14:50 vernik gost

      Med luterani in papinci je velka razlika ka se tijče financ. Pri luteranih verniki zbirajo pejneze za pomoči potrebne. Pri papincih pa pohlepni popi poberejo pejneze f svoj žep. Ka nemo dale o kakšnih Rodetih in drügih püšpekih. O domovih za starejše pa drüjgon biznisi pa itak škoda pijsate. Vsa čast luterani ka ste lejko zgled sen drüjgin po dobtoute.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2014 ob 19:26 Stewen gost

      SE STRINJAM - OBČUDUJEM EVANGELIČANE, KI IMATE VEČKRAT NABIRKE ZA DOLOČENE ČLOVEKOLJUBNE NAMENE. NAJBOLJ ZNAN JE SHOD EH0 PODPORNICE, POTEM BNKOŠTNO DRUŽENJE, PA NABIRKA ŽENSKEGA DRUŠTVA ITD. No, človekoljubnost je poznana tudi pri "papincih": nabirka za škofijo, za misijone.... a to je bolj "spontani": ob nedeljah, ko prispevamo pričakovani dar - en evro. To ostaja - če ni posebe omenjeno - za delovanje župnije (in ne za župnikov žep, saj se ta vzdržuje s prispevki za maše za pokojne, včasih pa tudi v zahvalo za srečen zakon, ozdravitev itd. Katoličani sicer ne plačujemo nobene članarine. Pa vendare: Vsa čast in hvalabratom za evangeličanom za velikodušnost

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2014 ob 20:16 ... gost

      Zdaj pa že rejsan vsi skupaj pretiravajo z tejm zbiranjon pomočij .Ne vem če de se z takšov vnemov pobiralo za siromaške Slovence kak se zdaj zbira že tedne in tedne in naj bojo Luterani ali Papinci .Skladišča hrane na RK in Karitasu so prazna .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.