https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V MIKK-u predstavili »JÖ poletje 2014«

Murska Sobota, 12.06.2014 ob 7:00  

V MIKK-u so v torek priredili tiskovno konferenco, na kateri so spregovorili o bližajočih se dogodkih in načrtovanih projektih.


Tiskovno konferenco je vodil Ivor Knafelj, koordinator programa v MIKK-u, kot sokoordinatorja pa sta sodelovala še Janez Žlebič, koordinator multimedijskega centra Krik, ter Ahac Meden, predstavnik partnerske organizacije pri »JÖ poletju 2014« in predstavnik zavoda DrMr iz Murske Sobote.

Po poteku 4-letnega financiranja projekta »Alternativna godba v Murski Soboti« s strani Ministrstva za kulturo je le-to spet prepoznalo kvaliteto in pomembnost programa za regijo in ponovno ugodno ocenilo MIKK-ovo razpisno dokumentacijo, ki je s tem spet uspel pridobiti potrebno financiranje samega projekta (28.000 EUR), v sklopu katerega bodo letno organizirali do 30 referenčnih dogodkov oziroma koncertov drugačnih glasbenih praks. Na Ministrstvu za kulturo so sprejeli v sofinanciranje tudi MIKK-ov multimedijski projekt »Ples možganov«, ki so ga pripravili skupaj z zavodom DrMr in Blackbox Slovenija v vrednosti 2.500 EUR. Uspešni so bili tudi na razpisu Urada RS za mladino, ki jim je letos odobril financiranje dejavnosti mladinskega centra v višini nekaj manj kot 7.700 EUR. Na razpisu JSKD pa so pridobili sofinanciranje dejavnosti v letu 2014 v višini skoraj 800 EUR.

Skozi celo leto organizirane delavnice

Tudi v letu 2014 nadaljujejo v MIKK-u s kreativnimi delavnicami. Bobnarska delavnica Govoreči bobni pod vodstvom Mirana Celeca poteka za vse udeležence enkrat mesečno ter vsak teden individualno ter jo obiskuje 20 mladih udeležencev.

Skozi celo leto poteka tudi likovna delavnica pod vodstvom akademskega slikarja Mirka Rajnarja, ki jo dvakrat tedensko obiskuje 13 udeležencev.

Letošnja noviteta programa so Coworking srečanja, kjer se v MIKK-ovem klubskem prostoru vsako drugo sredo družijo različne organizacije in sodelujejo v pripravi lastnih in skupnih projektov.

Novost je tudi MIKK-ova bukvarna in knjižnica, kjer zainteresiranim omogočajo izposojo in zamenjavo MIKK-ovega knjižnega gradiva, prostovoljni prispevki v bukvarni pa so namenjeni Društvu za zaščito živali.

JÖ poletje 2014

Skupen poletni program predstavlja nekakšno nadgradnjo neformalnih srečanj in bo namenjen druženju, spoznavanju dela in idej tako sodelujočih kot tudi obiskovalcev ter nastajanju novih skupnih projektov za v bodoče. Poleg rednih razstav v MIKK-ovi galeriji, koncertov na grajskem dvorišču in poslušalnic pomurske glasbene scene prinaša poletni program tudi nekatere novosti in nadgradnje.

MIKK bo tako gostil Festival migrantskega filma, ki ga organizirajo v sodelovanju s Slovensko filantropijo in Hišo Sadeži družbe. MIKK-ovo senje se bo prestavilo na večerno-nočni termin, ki bo primeren poletnemu druženju ob izdelkih razstavljavcev, glasbi in hrani. V sklopu Pripovedovalskega muziciranja bodo predstavljene pravljice iz Bukovine, sredi avgusta pa si bodo lahko navdušenci nad zvezdami ogledali Perzeide oziroma zvezdni dež. Grajsko dvorišče se bo spet nekajkrat spremenilo v kino pod zvejzdami.

Osrednji dogodki bodo sredini poletni Kultivatorji, ki bodo dali partnerskim organizacijam priložnost kultiviranja obiskovalcev preko različnih izraznih področij: preko zvoka do vizualnih prezentacij pa vse do kulinaričnih impresij. Trikrat se bodo pred kultivatorji odvijali tudi Platforumi, ki bodo namenjeni kritični obravnavi problematik, prikazu dobrih praks in prenosu teorije v prakso. V MIKK-u načrtujejo, da bodo tovrstna druženja sestavljala hrbtenico sredinih sodelovanj in odpirala vprašanja ter ponujala odgovore s področja urbanizma in arhitekture, trajnostnega delovanja, aktivnega državljanstva in novih medijev, kulture prehranjevanja, ipd.

Program letošnjega JÖ poletja si lahko ogledate v spodnji priponki.

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.