https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

IRENA DJUKIČ z gosti: Cselényi József Attila in Ariana Lovasz, koncert

Kdaj: Sobota, 21.06.2014 ob 19:00

Kje: Lendava, Sinagoga Lendava

SINAGOGA LENDAVA Sobota, 21. junij 2014, ob 19.00 IRENA DJUKIČ z gosti: Cselényi József Attila in Ariana Lovasz, koncert Klavir: Christoph Althoff Cena vstopnice: 5 € Info: 02/577 60 24 www.zkp-lendava.si Attila József Celényi Rojen je 3. januarja 1967 v Mosonmagyaróváru. Z glasbo se je začel ukvarjati že v otroštvu. Po končani gimnaziji je študiral glasbo na višji pedagoški šoli Berzsenyi Dániel v Szombathelyu. Kot član opernega ansambla je nastopal tudi v Nemčiji in na Danskem. Živi v Letenyu, poje v komornem zboru Vox Varietas in že 23 let vodi glasbeno skupino »Mákvirág«. Ariana Lovasz Je hči Irene Djukič, rojena 25. oktobra 1999 v Linzu. Ariana je učenka 8. razreda osnovne šole v Linzu. Šele pred letom dni se je začela učiti na violino, njen glasbeni talent pa je hitro prepoznala tudi njena učiteljica. Nastopa na šolskih in cerkvenih prireditvah in je članica orkestra Kapelle Franck. Spremljala je tudi Ireno Djukič na koncertu na Madžarskem. Irena Djukič Irena Djukič je rojena 7. aprila 1963. Otroštvo je preživela v Lendavi in v Gaberju, prepevati pa je začela že v ranem otroštvu. Kot srednješolka je nastopala na različnih festivalih mladih pevcev in že takrat dosegala zavidljive uspehe. Študij madžarskega jezika je končala na Univerzi v Szegedu. Po končanem študiju se je vrnila domov v Slovenijo, kjer je nekaj časa poučevala in delala kot prevajalka. Od leta 1989 živi z družino v Avstriji, kjer je študirala tudi klasično petje in poje v orkestru Kapelle Franck. Njen repertoar je sestavljen iz različnih glasbenih žanrov, od opere, operete, muzikala, ljudskih pesmi pa vse do zabavne pop glasbe. Leta 2011 je sodelovala v televizijski oddaji » Slovenija ima talent« in se uvrstila v finale. Christoph Althoff Christoph Althoff, pianist, skladatelj, dirigent in glasbeni pedagog, je rojen leta 1968 v mestu Hamm v Westfaliji. Študiral je klavir na Univerzi v Essnu pri prof. Blochu, glasbeno teorijo in kompozicijo pa v Düsseldorfu na Visoki šoli Robert Schumann pri prof. Trojahnu. Althof ustvarja in je zaposlen kot gledališki glasbenik (pianist, skladatelj, dirigent in multiinstrumentalist) na različnih odrih v mestih Essen, Bochum, Mannheim, Stuttgart in Heilbronn. Zadnja leta pa večkrat nastopa in sodeluje na prireditvah v velikih dvoranah v Linzu ( Deželno gledališče Linz, Lentos Linz , Umetnostna palača ipd). Poleg svojega pedagoškega dela , je še dejaven kot pianist v jazzovskem ansamblu »Max Brod« in kot kitarist pri »Hobotones«.

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.