https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Mladi v akciji na Siciliji

Sicilija, 20.06.2014 ob 12:00  

Program Mladi v akciji je program Evropske unije, ki sledi ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine. Omogoča finančno podporo projektom neformalnega učenja in mobilnosti mladih, ki prispevajo k ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine.


V okviru tega programa se je šest Slovencev udeležilo izmenjave na Siciliji na temo Mediji v Evropi. Skupaj z ostalimi udeleženci iz Estonije, Italije, Francije in Češke so preko različnih delavnic na temo medijev poskušali doseči glavni cilj programa in sicer ozavestiti mlade, da so tudi evropski državljani, ki so odgovorni za prihodnji razvoj in ureditev Evropske unije ter odkriti in spoštovati kulturne raznolikosti v Evropi in izpostaviti nujnost boja proti rasizmu in ksenofobiji. Skupne aktivnosti mladih z različnimi kulturnimi, etničnimi in verskimi izhodišči so priložnost za doseganje ciljev teh prizadevanj ob uporabi metod medkulturnega učenja.

Program Mladi v akciji se torej dopolnjuje z drugimi programi na področju izobraževanja in učenja, tokrat so se vzporedno odvijale delavnice o spletnih medijih in spletnih skupnostih. 

Na fotografski delavnici so se udeleženci učili osnovne teorije o fotografiji. Spoznali so osnovna pravila kompozicije in perspektive, pravilo tretjin in diagonal ter nekaj o dinamiki in svetlobi. V drugem delu delavnice pa so tudi praktično preizkusili teoretična pravila, saj so se učili fotografirati različne modele (portrete), kako se znajti v slabi razsvetljavi (sončni zahod, obris), kako narediti slikovno zgodbo in še marsikaj.

Na video delavnici so izbrali popolnoma drugačen pristop. Udeleženci so se po različnih idejah kako izpeljati projekt, odločili, da bodo posneli videospot. Vse kar so imeli, je bila GoPro kamera in osem navdušenih »igralcev«. Udeleženci so se tako naučili, kako pristopiti k iskanju ideje ter kako jo nato uresničiti ter smiselno urediti v končni izdelek. 

Na delavnici socialnih omrežij oziroma spletnih medijev pa so udeleženci zajeli dogajanje na mladinski izmenjavi ter naredili profile na različnih socialnih omrežjih, kot je na primer Facebook, Twitter in podobno. Preko socialnih omrežij so delili fotografije, posnetke in članke ter tako obveščali ostale o delovanju celotne skupine. Poleg tega so med lokalnim prebivalstvom in obiskovalci kampa naredili anketo, kako razumejo socialna omrežja oziroma kaj si predstavljajo pod tem pojmom ter se povezali z različnimi lokalnimi mediji (časopisom, radijsko postajo, portalom).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.