https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Pokal regij: Do velikega uspeha Slovence v Bakovcih ločil le zadetek

20.6.2014  

Medtem, ko so oči svetovne javnosti uprte v Brazilijo in spremljanje tekem 20. Svetovnega prvenstva v nogometu, so se v Sloveniji, natančneje v Bakovcih in Radencih, merili najboljši nogometaši amaterji iz Slovenije, Grčije, San Marina in Škotske v dodatnih kvalifikacijah za nastop na Evropskem prvenstvu za amaterje UEFA Regionsʽ Cup. 

Slovenijo so zastopali igralci, ki igrajo v klubih pod okriljem MNZ Murska Sobota. Za nastop na dodatnih kvalifikacijah so morali najprej čez slovenske kvalifikacije, v katerih so  najprej v skupini z ekipama MNZ Ptuj in MNZ Maribor zasedli prvo mesto, ter si s tem omogočili igranje v finalu. V finalu pa so se pomerili z ekipo MNZ Ljubljana, ki si jo premagali z 4:0 in si tako zagotovili dodatne kvalifikacije za nastop na 9. UEFA Regionsʽ Cup.

Našim fantom je do zadnjega kazalo dobro, po tem, ko so na kolena spravili Grke in jih premagali z 2:1, ampak roko na srce, rezultat bi lahko bil višji, če bi Slovenci bili dovolj zbrani v zaključkih napada in bi izkoristili svoje priložnosti. Na naslednji tekmi proti San Marinu pa bi si z zmago že lahko zagotovili vstopnico za nastop na zaključnem tekmovanju, vendar po hitro prejetem zadetku in uspešnem lovljenju rezultata, je na koncu še zmanjkal tisti majhen košček sreče (nastreljan okvir vrat iz prostega strela), da bi si že tekmo pred koncem zagotovili nastop na zaključnem delu turnirja. Po neodločenem rezultatu proti San Marinu in zmagi Grkov proti Škotom, bi Slovence na zadnji tekmi kvalifikacij proti Škotom na UEFA Regionsʽ Cup popeljal tudi poraz z minimalno razliko in ugoden rezultat na tekmi med ekipama Grčije in San Marina.

MNZ Murska Sobota : EWC Škotska 1:3 (1:2)

Strelca: 1:0 Čontala (5) 1:1 Inglis (13; 11m) 1:2 Bradley (20) 1:3 Fotheringham (82)

Tekma med ekipama Slovenije in Škotske, pred več kot 500 gledalci, se je začela po domačih notah in MNZ Murska Sobota je po zgolj 5. minutah igre prišla do vodstva, po tem, ko je slabo podajo branilca gostujočemu vratarju prestregel D. Sukič in ga lepo preigral ter na sedem metrov od vrat lepo zaposlil nepokritega D. Čontalo, ki mu ni bilo težko zadeti nebranjen gol. Po prejetem zadetku pa so pobudo na igrišču prevzeli gostje iz Škotske in hitro prišli do izenačenja, ob visoki podaji v kazenski prostor je prekršek nad škotskim napadalcem storil domači vratar Svetanič, sodnik pa je brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko ter domačemu vratarju pokazal rumeni karton. A. Inglis je izvedel kazenski strel in poskrbel za izenačenje v 13. minuti. Še naprej so napadali škoti, ki so predvsem z prepoznavno otoško igro, z dolgimi podajami na napadalce in visokimi podajami v kazenski prostor vršili pritisk na domačo obrambo. Nekajkrat se je ob tem izkazal vratar Svetanič in ubranil nekaj nevarnih poizkusov gostov, ki so bili ob nezbranosti domače obrambe nevarnejši iz minute v minuto. V 20. minuti pa so domači branilci odbili še eno od številnih visokih podaj, ki so letele v kazenski prostor, le do gostujočega igralca J. Bradleya, ki je s približno desetih metrov še drugič na tekmi premagal nemočnega domačega vratarja. Domačini so poizkušali vzpostaviti ravnotežje moči in si iz protinapadov priigrali nekaj zrelih priložnosti, vendar do polčasa več niso uspeli izenačiti.

Med polčasom do sprememb v sami igri obeh ekip ni prišlo, ponovno so podjetneje začeli gostje, ki so si pripravili nekaj priložnosti najlepšo je zapravil strelec izenačujočega zadetka A. Inglis, ki se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, vendar je ni znal realizirati. Domačini so se po bledem začetku drugega polčasa pobrali in začeli odločneje igrati na sredini igrišča, kar je privedlo tudi do nekaj pol priložnosti z domače strani, ki pa žal niso obrodile sadov. Po menjavah nekaterih igralcev in lovljenju ugodnega izida, so domačini vse usmerili v napad, pri čemer so nastajale vrzeli v obrambnih vrstah, eno izmed njih so znali Škoti kaznovati in v 83. minuti po nizki podaji na drugo vratnico povedli z 3:1. Domačini so poizkušali, s kar tremi napadalci v konici napada priti vsaj še do enega zadetka, ki bi ob ugodnem rezultatu z druge tekme pomenil napredovanje. Vendar ob visokih žogah v kazenski prostor proti visokoraslim Škotom niso prišli do prave priložnosti, najlepšo je imel domači kapetan D. Čontala iz voleja, ki pa žal ni zadela cilja. Proti koncu srečanja se je na obrazih naših fantov opazila vidna izčrpanost, nekateri so odigrali vse tri tekme v zgolj šestih dneh, vendar so kljub temu poizkušali iz sebe iztisniti še zadnje atome moči, da bi prišli do minimalnega poraza, ki bi jih popeljal na vsaj še tri dodatne tekme proti predstavnikom Nemčije, Slovaške in otoka Man.

Lovljenje rezultata se žal na zadnji tekmi ni izšlo in Slovenci so ostali praznih rok, ob tem pa jim ni za očitati borbenosti in srčnosti, ki so jo pokazali na tekmah in predstavljanju Slovenije  v tem tekmovanju.

MNZ Murska Sobota: Svetanič, Pavel, Rajnar, Novak (od 76. Partl), Piberčnik, Grah (od 56. Gjerek), Čontala, Sukič D., Kocuvan, Sukič S., Žižek (od 74. Buček Huber).

Trener: Franc Hauko

Škotska: Nisbet, Peebles (od 62. Wightman), Colin McLeod, Bradley (od 77. McDevitt), Currie, Inglis (od 55. Hughes), Fotheringham, Brown, McCormack, McLay, Shields.

Trener: Richard Wilson

Seznam reprezentantov si lahko pogledate v spodnji priponki.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    20.06.2014 ob 13:44 kokaut gost

    MNZ Murska Sobota : EWC Škotska 3:1 (1:2) dobro je ja.

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    20.06.2014 ob 14:01 proview gost

    bravo dečki, ali podajanje navodil s strani Haukoja je kak Robbnovo podajanje, nega ga :D

    0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    20.06.2014 ob 14:59 Pfg gost

    Z Črnkojon je reprezentanca prišla dosta dale.

    1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    20.06.2014 ob 15:12 xyx gost

    hauko legenda... vi pa samo pišite pa šinfajte pametnjakoviče

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    20.06.2014 ob 15:19 utr gost

    Dale?prosin,ce neves zakoj se ide ne pisi neka napamet! Nikomi je se nej uspelo v sloveniji priti tak dalec in ta haukojova ekipa je bila do zdaj najblize

    11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    20.06.2014 ob 18:40 modrijan gost

    dosta bokših igralcov je ostalo prek vpoklica,keri bi kaj več napravili

    0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    20.06.2014 ob 22:02 modrija(š) gost

    pa daj henjajte že nakladate s tejmi bokšimi igralcami. ta ekipa je bila 1. v SLOVENIJI tebi modrijaši je pa znan krivo ka si ostano brez vpoklica! ne se jokati ! tej dečki so svoje dokazali proti Grčiji, San Marini proti Škoton je pa svalilo malo moči in sreče!

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    20.06.2014 ob 23:25 Komentar gost

    Bouši igralci gor al dol, ekipa je mogla biti prava, če so premagali vse v Sloveniji. Važno je ka je prava kemija med igralci nej pa ka maš 11 preseratorov gor keri bi lejko špilali v 1. ligi samo ne špilajo, ker so mislili ka so bok i batina.

    5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. Mura Fan
    21.06.2014 ob 9:37 Mura Fan

    ka van nej jasno nemre špilate sreš pa brat pa ostale bivše muraše. nite nevejte ka je pogoj igralec nej smeu nikdar špilat eoz bite na klopi 2 liga . ale ka pametuvlete. vaček be pa rejsan lejko kakšne kvalitetnejše igralce zejle.

    2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.