https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška bolnišnica in Medicinska Fakulteta v Osijeku s sodelovanjem do prenosa znanja

Rakičan, 21.06.2014 ob 7:00  

V prostorih knjižnice Splošne bolnišnice Murska Sobota je bila podpisana pogodba o strokovnem sodelovanju med soboško bolnišnico in Medicinsko fakulteto v Osijeku. Vodstvo bolnišnice in predstavniki Medicinske fakultete Osijek so predstavili sodelovanje ter pomen le-tega. Ob tej priložnosti je bil prisoten tudi murskosoboški župan Anton Štihec in publicist Vojo Lukić.

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec in dekan Vseučilišča Josipa Jurja Strossmayerja v Osijeku, Medicinske fakultete Osijek, Aleksandar Včev sta podpisala pogodbo o sodelovanju med obema zdravstvenima ustanovama. Sodelovanje bo potekalo na področju visokega izobraževanja in znanosti v povezavi z izvajanjem pouka na strokovnih, integriranih vseučiliščnih, preddiplomskih vseučiliščnih in diplomskih vseučiliščnih študijih, podiplomskih (doktorskih in specialističnih) študijih, podiplomskih tečajih, tečajih trajne izobrazbe, opravljanju znanstveno – raziskovalnega in strokovnega dela ter specialističnih izpopolnjevanjih asistentov.

 

S sodelovanjem do prenosa znanja med ustanovama

Oba podpisnika sta poudarila pomen povezovanja in prenosa znanja za obe zdravstveni ustanovi. Soboška bolnišnica bo na ta način spodbujala napredovanje svojih zaposlenih v znanstveno – predavateljske nazive, nazive predavateljev in sodelavcev ter v nazive visokošolskih predavateljev, predavateljev in visokošolskih sodelavcev. Po besedah Korošca so ponosni na delo, ki ga opravljajo v bolnišnici ter na napredek v zadnjih letih. V strokovnem pogledu so naredili velik korak naprej, kot tudi v opremljenosti, diagnostiki in povečanju števila mladih strokovnjakov.

 

"S pridobitvijo mednarodne akreditacije je soboška bolnišnica naredila korak iz povprečja v slovenskem bolnišničnem prostoru. Naša odločitev je bila, da postanemo ugledna in prepoznavna bolnišnica v Sloveniji in širše tako po strokovnostni kot tudi po kakovostni obravnavi bolnikov. To pa zahteva aktivno sodelovanje v znanstveno –raziskovalnem in pedagoškem delu. S podpisom pogodbe odpiramo našo bolnišnico tudi navzven, v širši evropski prostor, saj vidimo možnost poglobljenega sodelovanja na kliničnem, raziskovalnem in pedagoškem delu," je pojasnil Korošec.

 

Kot je še dodal Štihec, ga veseli, da soboška bolnišnica, ki je najpomembnejša inštitucija v regiji, navezuje tudi stike z Medicinsko fakulteto v Osijeku ter na ta način postavlja temelje za širitev znanja, katero bo koristilo tako zdravnikom kot bolnikom. Mestna občina Murska Sobota si tudi v bodoče želi, da se bolnišnica povezuje z raznimi inštitucijami, saj se zavedajo, kaj pomeni zdravje za družbo kot celoto.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.