https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrodelna dražba za Martino iz Pečarovcev, ki ima raka

Murska Sobota, 21.06.2014 ob 10:30  

V sklopu Festivala idej socialnih podjetij je na Trgu kulture v Murski Soboti potekala tudi dražba ekoloških pridelkov in rokodelskih izdelkov. Organiziralo jo je socialno podjetje Zadruga Biža.  Zbrana sredstva bodo namenili zdravljenju in nakupu invalidskega dvigala za Martino Špilak iz Pečarovcev, ki se je rodila z zelo redkim sindromom AllerGerold in se zdravi za rakom.


Z nakupom izdelkov več donatorjev, kot so Planet konoplje, Mlinarstvo Kolenko, Passero podeželska čokoladnica, Okrog.Lo, Sirarna Gorički raj, Lončarstvo Zelko Pečarovci, Osnovna šola IV. Murska Sobota, Flaška d.o.o., Eko-socialna kmetija Korenika, Pomelaj, Alenka Hozjan in Urška Fartelj, ste lahko pomagali Martini. Nekaj izdelkov je na stojnici še ostalo, te so odnesli na sedež njihovega podjetja, to je na Cvetkovo ulico (trgovski center Šavel center), kjer ravno odpirajo svojo trgovino. Po besedah direktorja Boštjana Bavčarja, bodo z dobrodelno akcijo nadaljevali tam, tako da Martini še lahko pomagate.  

Zadruga Biža, skovanka iz besed biološka iža, je socialno podjetje, ki združuje lokalne ekološke kmetje, rokodelce in tudi posameznike. Zavzemajo se za razvoj ekološkega gospodarstva, razvoj tradicionalnega rokodelstva, usposabljanje in zaposlovanje oseb s posebnimi potrebami in družbeno odgovorno delovanje.

Martina se je rodila z redkim sindromom baller-gerold, ki povzroča okvare sluha, vida, kože, krhke kosti. Pri dveh letih in pol je zbolela še za kožnim rakom. Bolezen ji je poškodovala med drugim tudi polovico nosu. Obiskuje Osnovno šolo IV. Murska Sobota. Kljub vsem preprekam je začela pisati, plesati, peti in nastopati na šolskih prireditvah. Od lanske jeseni se zopet zdravi na hemato-onkološkem oddelku v Ljubljani.

Pomagajmo Martini. Vpišete se lahko tudi v posebno knjigo in jo spodbudite na njeni poti do zdravja.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.