https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

2Cellos: Življenje je lepo, uživajte ga s polnimi pljuči!

Murska Sobota, 21.06.2014 ob 16:07  

Luka Sulić in Stjepan Hauser, mladeniča iz Pulja in Maribora, predstavljata enega najatraktivnejši godalnih duetov na svetu. Danes zvečer bosta premierno nastopila v Murski Soboti, še pred tem pa je hrvaški del dueta Stjepan v Mikk-u stopil pred novinarje.

To sta tista, ki s čelom »žagata« tudi na AC/DC. Tako sem prvič slišala zanju. S svojevrstnim igranjem na električnih violončelih sta doživela mednarodni uspeh in podirata meje med glasbenimi zvrstmi. S predelavami svetovno znanih skladb navdušujeta po vsem svetu. Leta 2011 sta na YouTube naložila videospot, svojo različico uspešnice Michaela Jacksona Smooth Criminal, ki si ga je ogledalo okrog 5 milijonov ljudi. Na svetovno turnejo ju je povabil celo Elton John. Namesto da bi preigravala klasične mojstrovine, fanta rada občinstvo povabita, da z njima zapleše in zapoje. Luka je začel igrati čelo pri petih letih, njegov oče je čelist v mariborski Operi, Stjepan pa tri leta kasneje.

Današnje novinarske konference se je udeležil le Stjepan. Župan MOMS je navzoče nagovoril, da bo današnja najkrajša noč v letu zagotovo najlepša, tudi po zaslugi 2Cellos, ki bosta murskosoboško občinstvo zabavala na današnjem drugem dnevu festivala Soboški dnevi, katerega vrhunec  predstavlja prav duet 2Cellos. Stjepan, ki se je ves čas le nasmihal, pa je bil kratek in zaključil, da je življenje lepo in da ga je treba uživati s polnimi pljuči.

Stjepan Hauser naj…

-       naj drugo glasbilo (prvo je prav gotovo violončelo): seveda ga ni!

-       naj šport: nogomet

-       naj država: Hrvaška

-       naj kraj na svetu: Rakalj, Hrvaška, od koder izvira

-       naj glasbenik: Oliver Dragojević

-       naj glasbenica: Jacqueline du Pre, violončelistka

-       naj pijača: gin tonik

-       naj hrana: murska (morska? – ne, murska, vaša; torej bograč, paprikaš in to? - ja, seveda to).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2014 ob 7:48 Snops gost

      .. ali s puno ritjo je lejko srati.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2014 ob 17:33 XY gost

      Za to "puno rit" so morali veliko delati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.