https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni piknik v Domu starejših Rakičan

Rakičan, 25.06.2014 ob 11:00  

Dom starejših Rakičan je v soboto priredil sedaj že tradicionalni dan odprtih vrat in domski piknik, kjer so se stanovalcem pridružili njihove sorodniki, prijatelji in znanci ter predstavniki institucij s katerimi sodelujejo. Stanovalci so veseli slehernega obiska, če se zbere toliko ljudi pa še toliko bolj.

oglas

Kot nam je uvodoma pojasnil direktor Doma starejših Rakičan, Zoran Hoblaj, je to socialno varstveni zavod s skupno kapaciteto 370 postelj in ima tri enote:  matično v Rakičanu  s kapaciteto 269 postelj, enoto Center za starejše v Murski Soboti s 66 posteljami in enoto Elizabeta v Svetem Juriju s 35 posteljami. Začetki delovanja doma segajo v leto 1951, na sedanji lokaciji pa deluje od leta 1978. Enota v Rakičanu je bila v letih 2012 in 2013 temeljito obnovljena. V želji, da bi starejšim v domu ponudili lepšo prihodnost, sledijo sodobnim konceptom.

V kulturno – zabavnem delu je zbranim zapel moški pevski zbor iz Kranja. Svojo življenjsko zgodbo je z navzočimi delila stanovalka Nada, ki je razložila zakaj se je za dom odločila ter da je tu ponovno vesela in srečna. V Domu negujejo domačo pesem, s katero so se prav tako predstavili. Nastopila pa je tudi gospa Marija Hari, ki bo letos jeseni dopolnila 100 let in je izdala že več pesniških zbirk. Za konec pa so navdušile plesalke kankana iz Svetega Jurija ob Ščavnici. 

Več fotografij pa v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.