https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Apačah posadili hrast in predstavili delovanje čebelarjev

Apače, 24.06.2014 ob 9:00  

Občina Apače je organizirala Dan odprtih vrat čebelarjev. Po javnem dogodku na prostem je bilo v kulturnem domu organizirano še predavanje o negi in skrbi čebelarskih družin.

 

Ker se v občini Apače zavedajo pomembnosti čebel v naravi, so organizirali Dan odprtih vrat. Pred občino so postavili stojnice, kjer so obiskovalci lahko poskusili prave domače dobrote, narejene iz medu ter dobrote iz domačih kuhinj. Na prireditvi so sodelovali učenci osnovne šole Apače ter otroci iz apaškega vrtca. Učenci osnovne šole so pričeli dogodek s pomembnim trenutkom, ko so posadili hrast na šolskem ozemlju. Ob spremstvu članov čebelarskega društva Apače, župana Franca Pižmohta, ravnateljice OŠ Apače Violete Kardinar ter ostalih obiskovalcev sta učenca posadila drevo, ki bo ob negi kmalu nudilo hladno senco ob poletnih dneh.  

V nadaljevanju je Anton Tropenauer, predsednik čebelarskega društva Apače predstavil program prireditve in uniformo slovenskih čebelarjev ter društveni prapor, na katerem se nahajajo ob panju še paše, ki jih čebelarji organizirajo v apaški dolini. Kljub rahlemu dežju, so obiskovalci vztrajali na prireditvi. V kulturnem delu je za glasbo poskrbel učenec Sergej Brand. Na harmoniko je zaigral najbolj prepoznavno pesem o čebelah, avtorja Lojzeta Slaka, z imenom Čebelar. Župan Franc Pižmoht, ki je sam tudi čebelar, je predstavil pomembnost sodelovanja človeka s čebelami.

Po županovih besedah občina tesno sodeluje s čebelarji. Prav tako ni župan pozabil na našo slovensko avtohtono čebelo, Kranjsko sivko, ki je po svetu zelo poznana. Že nekaj časa se po posameznih delih Slovenije, pa tudi v Apačah organizirajo v šolah in vrtcih "Medeni zajtrki", pri katerih otroci in učenci okušajo različne oblike medenih dobrot. V nadaljevanju so nastopili otroci iz vrtca s plesom in pesmijo, pod vodstvom Marije Foršek in Tjaše Horvat. Sledila je še deklamacija učenk in učenca Župančičeve pesmi Ciciban in čebela.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.