https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Z julijem v Aha Muri dodatnih 100 zaposlitev?

24.06.2014 ob 11:15  

Po majskem stečaju Aha Mure, ko je delo obdržalo le še 400 zaposlenih, pa bodo v juliju za izpolnitev obveznosti potrebovali dodatnih 90 do 100 delavcev.  


S stečajem Aha Mure je od predhodno 1200 zaposlenih ostalo 400 delavcev, ki na podlagi sklenjenih pogodb Mure nadaljujejo proizvodnjo in izdelujejo kolekcije za potrjena naročila za prihajajočo sezono jesen-zima, ter pripravljajo aktivnosti za začetek nove sezone pomlad-poletje 2015. De se bo poslovanje lahko izvajalo v skladu s sklenjenimi pogodbami, pa so v družbi potrebne dodatne zaposlitve.

Stečajni upravitelj Stevo Radanović za nadaljevanje poslovanja od 1. julija potrebuje dodatnih 90 do 100 delavcev. Kot poroča STA, naj bi Aha Mura po ocenah upravitelja do konca leta ustvarila 3,68 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 35.000 evrov čistega dobička.

Radanovič je že opravil pogovore z murinimi ključnimi partnerji, ki naj bi po njegovih besedah želeli nadaljevati sodelovanje tudi v prihajajoči sezoni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2014 ob 11:51 janša gost

      Jebeš to tovarno kjer jo vodijo sami lopovi in nič vredneži.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      24.06.2014 ob 14:36 gost

      Pa znate ka je vodilne kadre nastavljala poliika. S Kuharičem na čelu, pa Meh. Delavci so šli v notranji odkup pa bili delničarji. Ka je delo nadzorni svet fajn je bil tiho pa poberjo sejnine namesto ka bi ukrepo enako tudi država. Enako je bil tiho sindikat. Sindikalni voditelji so gledali na svoje koristi ne pa na pravice delavcev in lastnikov.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      24.06.2014 ob 16:13 lepo gost

      Odlično! Samo tak dale. 500 delavcev je idealna številka in tak more ostati še nekaj časa. Nesmiselno bi bilo zaposliti še več delavcev. Posli in proizvodnja dobro tečeta, prav tako pogajanja in čez nekaj tednov de podjetje na dobri poti, ka se postavi na zdrave noge. Če so izračuni STA-ja točni, de se dobiček z leti samo povečeval. Problem de edino, če de politika preveč mešala štrene, čemu smo bili priča že v preteklosti.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      24.06.2014 ob 18:35 minimalec gost

      če do pa nazaj pozvali takše kak so zdaj ostali, te do rejsan dugo delali; ostali so takši ka skoz na pauzo odijo, se šminkajo celi den pa kadit odijo po 15 x na den, pa takši ka se zdaj včijo določene operacije,ka so tan vse odpujstili šteri so te operacije delali po več lejt itd. rejsan spodbudno!! ritolizniko se pa notri potegnejo pa či glij delajo dosta slabše od ostalih.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      24.06.2014 ob 20:14 miki čačkalica gost

      No notri v fabriki so ostali samo manjaki mogoče keri iztopa da je reden delavec.A takih je malo in ti se mi smilijo revčeki ubogi kdaj sem ge še delo je inačik blo.No polek tega pa ti majstri eni nimajo blage veze o delu pa se mi potolaži ena delavka ta majstrovica ki sliši na ime Sim..a nima pojma o razporeditvi dela jo je lahko sram ker je med zadnjimi prišla in ostala v podjetju z neznanjem tako kot vse ostale majsterce.Dokler pa bodo ti vsi vodilni v podjetju še naprej nikoli to ne bo funkcioniralo ker so sami nesposobneži.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      24.06.2014 ob 22:20 gost

      Pa nesposobna milena, ka nema pojma, ka tau sploj delo je. Tan še šejta gor pa doj.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      25.06.2014 ob 8:58 ss gost

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. Za komentiranje se morate prijaviti!
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      25.06.2014 ob 13:04 L! gost

      Minimalec, tij si pa ena zafrustrerana baba/ded, kera/keri je nej dobo pogodbe za naprej in zaj šimfa vse povprek. Ka si se pa ti tij nej v rit potegnola/potegno, pa te bi zaj tan osto.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      25.06.2014 ob 16:17 Stewen gost

      KDO JE NA BOLJŠEM? - Sam in šekdo se sprašujemo: kdo je na boljšem: tisti Murini delavci, ki so bili odpuščenii, ali pa nej sto onih, ki so ostali in jih nekatete oštevajo, da so stavkokazi: Mariška ne bi smela sprejeti nadaljnjega dela, če je to onemogočeno - odpovedano - Barici. Medtem sem tudi slišal - vi pa zdaaj berete - da se mnogi odpuščeni ne sekirajo, češ da bodo svoje dobili, pa še zgodaj jim ni bo treba vstajati. Kako je torej s tem?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      25.06.2014 ob 16:27 MIDVA gost

      Škoda za tako tovarno ka neznajo naredit tako dobre ekipe delavcev ki bi jih morali izbrati strokovni Mojstri,nej pa te nevedni pisarniški anđaleri.Te bi tovarna delala Tip Top

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.