https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni otvorili muzej in galerijo Špital

Gornja Radgona, 25.06.2014 ob 7:00  

V Gornji Radgoni so v torek otvorili obnovljeni stari "Špital". V tej zgradbi si bo moč ogledati muzejske zbirke, razstave in druge zgodovinske in umetnostne stvari. 

Ime ˝špital˝, sega v srednji vek, katerih pomen se pripisuje cerkvenim fevdalcem in samostanom, ki so nastajali z namenom, da v njih najdejo zavetje tujci, reveži in bolni ter siromašni ljudje. Dan danes pa ta zgradba v Gornji Radgoni od 24.6.2014 služi kot Radgonski muzej in prostor za zbirke ter razstave številnim domačinom in drugim ljudem, ki jih zanima zgodovina Gornje Radgone ter okolice. Na otvoritvi je spregovoril nekaj besed župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ki je tudi predal ključe odgovorni upraviteljici Špitala Normi Bale. Nekaj besed je spregovorila tudi vodja projekta. Kaj vse lahko v radgonskem Špitalu doživite, pa si oglejte skozi galerijo fotografij. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2014 ob 10:11 očividec gost

      Eni majo lehko več služb, pa jin še ne folga, drugi pa nobene. Tak je to, če misliš, ka si nekaj, pa si ne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2014 ob 21:41 Jože123 gost

      Upam, da imajo dolgoročne načrte s to stavbo in njeno vsebino. Na slikah izgleda zanimivo. Škoda bi bilo, da bi bila odprta 2x letno, kot do sedaj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.