https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: PGD Moravske Toplice praznuje 120. obletnico

Moravske Toplice, 25.06.2014 ob 15:00  

PGD Moravske Toplice praznuje letos 120. obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti so pripravili dvodnevno slovesnost.


Prvi del prireditve je potekal v torek popoldne. Gasilci in gasilke so se zbrali pred gasilskim domov v Moravskih Toplicah in se podali proti pokopališču, kjer so svečano položili venec v spomin in počastitev vseh nekdanjih članov, ki so že preminuli. Najprej je zbrane, gasilce in domačine, nagovoril predsednik društva, Štefan Cmor, nato pa sta vsem nekdanjim pokojnim članom članov društva posvetila par besed in molitev častni škof in duhovnik Evangeličanske cerkvene občine Moravske Toplice, Geza Erniša in župnik Župnije Martjanci, Srečko Fras.

Po krajši slovestnosti na pokopališču so se vrnili do gasilskega doma, kjer so zasadili lipo spomina. Pri delu so starejšim priskočili na pomoč mladi. Sledila je svečana seja, na kateri so obširneje predstavili kroniko društva ter podelili priznanja in zahvale.

Gasilsko društvo Moravske Toplice je bilo ustanovljeno  pod takratnim imenom vasi Moravci leta 1894, v času, ko so v Prekmurju nastajala prva gasilska društva z namenom organiziranega gašenja požarov. Glavna pobudnika za ustanovitev sta bila župan Bencik Janoš in Vezer Jožef. V svoji zgodovini je dobro opravilo svoje poslanstvo in se udeležilo gašenja številnih požarov,  uspešno in pravočasno je interveniralo doma pa tudi v okolici. Predsednik društva je danes Štefan Cmor, poveljnik pa Miran Cvetko.

S praznovanjem 120. obletnice nadaljujejo v soboto s svečano povorko, proslavo in zabavo.

Pa še odlikovanja:

Značka za dolgoletno delo - 10 let: Herman Jožef, Hari Dominik, Cvetko Jure, Vinčec Patrik, Šemen Aleš, Legenič Danijel, Vaš Danijela, Kozic Tamara, Režonja Aleš, Cmor Nino, Hari  Emil, Hari Dejan, Kozic Robert, Bence Roman, Bruner Simon

Značka za dolgoletno delo - 20 let: Antolin Alojz, Vitez Branko, Vaš Jožef, Kodila Siniša, Krpič Dejan, Vitez Bojan, Hidič Simon, Bencak Milan, Železen Boštjan, Vinčec Drago

Značka za dolgoletno delo - 30 let: Hari Emil, Bruner  Franc, Cvetko Miran, Cmor Štefan, Gorza Edmund, Kuhar Štefan

Značka za dolgoletno delo - 40 let: Bokan Stanko, Hari Albin, Cigüt Stanko, Bencak Štefan, Klement Geza, Vaš Marjan, Bence Jožef, Kerec Štefan

Značka za delo v operativi - 10 let: Herman Jožef, Hari Dejan, Bence Roman, Bruner Simon

Značka za delo v operativi - 20 let: Antolin Alojz, Kodila Siniša, Krpič Dejan, Cvetko Robert, Vinčec Drago

Značka za delo v operativi - 30 let: Hari Emil, Cvetko Miran, Cmor Štefan, Gorza Edmund

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.