https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Kuzma: Želimo zagotoviti dobre pogoje mladim družinam

Kuzma, 26.06.2014 ob 9:30  

V ponedeljek je v Kuzmi potekala 24. redna seja občinskega sveta Občine Kuzma, na katerem so  med drugim sprejeli odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja naselja Kuzma in sklep o najemu premostitvenega kredita za energetsko sanacijo osnovne šole.

 

Po ugotovitvi prisotnosti in obravnavi zapisnikov so občinski svetniki sprejeli Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za del območja naselja Kuzma, s katerim želijo ustvariti ugodne pogoje za morebitne novogradnje. Območje OPPN se navezuje na sosednja območja po obstoječi poti, ki se asfaltira s priključkom na obstoječo cesto Petrovci – Martinje – Kuzma – Sotina in z bližnjim domom  starejših občanov. Na območju OPPN je dopustna gradnja stanovanjskih in pomožnih objektov (garaže), objektov za opravljanje mirnih dejavnosti, urejanje utrjenih zunanjih površin ter gradnja prometne, komunalne, energetske in druge javne gospodarske infrastrukture.

Odobrili najem kratkoročnega kredita v višini 100.000 EUR

Nato so svetniki sprejeli Sklep o najemu premostitvenega kredita za investicijo Energetska sanacija Osnovne šole Kuzma. Namen najema kratkoročnega kredita v višini 100.000 EUR je sofinanciranje investicije »Energetska sanacija OŠ Kuzma« do pridobitve nepovratnih sredstev.

Občinska uprava: »Vredni smo 26.060.841 EUR.«

Občinska uprava je svetnike seznanila s skupno premoženjsko bilanco občine. Skupna aktiva znaša nekaj več kot 26 milijonov, od tega večji delež predstavlja sedanja vrednost nepremičnin in sicer v višini 25.706.114 EUR.

Določili volilne enote za volitev članov Občinskega sveta in župana

V naslednji točki dnevnega reda so sprejeli Odlok o določitvi volilnih enot za volitve članov Občinskega sveta in župana Občine Kuzma. Za volitve članov občinskega sveta so določili šest volilnih enot, v katerih se skupno voli devet članov, od katerih je en član pripadnik romske skupnosti. Tako volilne enote obsegajo naselja Dolič, Gornji Slaveči in Kuzma, kjer se volita po dva člana občinskega sveta ter naselja Matjaševci, Trdkova in območje Občine Kuzma v kateri živi avtohtona romska skupnost, kjer se voli po en član občinskega sveta. Volilne enote so oblikovane tako, da se en član občinskega sveta voli na približno enako število prebivalcev.

Poleg tega so svetniki sprejeli še Sklep o pogojih za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest v Občini Kuzma, s katerim določajo pogoje in načine plakatiranja na javnih površinah v času volilne kampanje ter sklepa o imenovanju posebne Občinske volilne komisije Občine Kuzma in o imenovanju komisije za sestavo volilnega imenika pripadnikov romske skupnosti.

Program ob 15. občinskem prazniku

Svetniki in občinska uprava se je hitro uskladila glede sestave programa ob občinskem prazniku, zalomilo pa se je pri povabilu političnih »veljakov« na svečano sejo občinskega sveta. Občinski svet je predlagal, da na svečano sejo ne bi povabili predstavnikov parlamentarnih strank, saj se bojijo, da bodo izkoristili njihovo praznovanje za nabiranje političnih točk. Župan se s tem ni strinjal, saj meni, da se ne smejo izolirati, saj bodo v prihodnosti še potrebovali njihovo pomoč. Ob obljubi župana in občinske uprave, da ne bodo dovolili, da bi morebitni slavnostni gostje izkoristili svoj govor za predvolilno kampanjo, so svetniki vendarle dovolili, da župan lahko povabi predstavnike parlamentarnih strank na svečano občinsko sejo, ki bo potekala v nedeljo 6. julija s pričetkom ob 12. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2014 ob 10:46 mirko gost

      slabo mi je ko gledam te ene in iste face...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2014 ob 11:15 gost

      nisi edini,ki gledaš svoje saj tudi v drugih obćinah je isto

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.