https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Carthagovem mini avtodomu se bodo igrali tudi otroci iz vrtca Ringaraja

26.06.2014 ob 12:00  

V podjetju Carthago so zadnje junijske dni polepšali otrokom Vrtca Murska Sobota, enote Ringaraja. Tik pred pričetkom poletnih počitnic so jim namreč izdelali in podarili čisto njihov mini avtodom, Carthago Kids-Line.

 

Na ponedeljkovi uradni podelitvi so igralo z otroškim plesom in petjem predali v uporabo. Veselje nad novo pridobitvijo je izrazila tudi ravnateljica vrtca Bernadka Marič, ki je predšolskim otrokom zaželela prijetno in ustvarjalno igro. Predstavnik staršev, Tadej Kumin, je izrazil zadovoljstvo ter navdušenje nad izdelanim igralom in uspešno izpeljano akcijo v podjetju. Z izročitvijo ključa s strani prokuristke podjetja Carthago, Sandre Županec, pa so se otroci tudi uradno podali na pot domišljije in ustvarjalnosti.

Igralo Carthago Kids-Line se v svojih osnovnih značilnostih zgleduje po avtodomih, ki jih proizvajajo v podjetju Carthago in po svoji sestavi v ničemer ne zaostaja za velikimi avtodomi. Majhni popotniki in raziskovalci lahko uživajo v vožnji kot vozniki ali sopotniki, lahko kuhajo v kuhinji ali kujejo načrte za veliko mizo, lahko pa si navsezadnje od naporne poti tudi oddahnejo na podestni postelji. Tudi prtljažnik imajo, da shranijo vse, kar potrebujejo na dolgih popotovanjih.

Igralo avtodom Carthago Kids-Line je že drugo po vrsti izdelano v skupni akciji zaposlenih podjetja v Odrancih. Po lanskoletnem uspešno izdelanem igralu, ki so ga donirali vrtcu v Odrancih, so se letos lotili izdelave kar treh igral. Vsako čisto samosvoje, pa vendar z osnovnimi karakteristikami pravih avtodomov, so s skupnimi močmi izdelali v dvotedenski junijski akciji. Prav vsi prostovoljci so v prostem času žagali, vijačili, sestavljali, lepili in barvali, ter tako izdelali unikatna igrala.

Preostali dve igral bosta potovali v Vrtec Črenšovci ter v Pediatrično kliniko v Ljubljano.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.