https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: ŠD Kupšinci je 40. obletnico obeležilo športno in zabavno

Kupšinci, 29.6.2014  

V soboto popoldne je ŠD Kupšinci praznovalo 40. obletnico obstoja. Ob tej priložnosti so pripravili pester športni program z zanimivimi revialnimi tekmami. 


Najprej so se na igrišču pomerili najmlajši in sicer pionirji Čarde proti domačim pionirjem Kupšincev, izid pa je bil 3:3. Sledila je tekma med Borejci veterani in Černelavci veterani, z rezultatom 3:2 so bili boljši Borejci.

Za njimi sta se pomerili ekipi Maribor veterani in Mura legende, ki sta tekmo zaključili prav tako neodločeno, rezultat je bil 1:1. Za marsikoga je bila nekaj posebnega tekma med žensko ekipo ŽNK Pomurje in novinarji Press Pomurja. Slednji so državnim prvakinjam morali priznati premoč, zmagale so z rezultatom 7:5, čeprav so uspeli nanoknaditi zaostanek 3:5 tri minute pred koncem na 5:5.

Športni del počastitve obletnice so zaključili s tekmo Kupšinci Veterani in Tropovci Veterani. Z rezultatom 2:0 so zmagali Tropovčani. V premorih med tekmami so se mlajši pomerili v streljanju na gol in si lahko prislužili praktične nagrade. Pozno popoldne je sledil kulturni program ter svečana podelitev priznanj in zahval. Nato pa je za dobro vzdušje na zabavi poskrbel ansambel Plamen.

 

Začetki današnjega društva ŠD Kupšinci segajo v čas, ko so domači fantje ljubiteljsko igrali nogomet. Leta 1974 so ustanovili NK Kupšinci in se včlanili v ligo desetih ekip iz okoliških vasi. NK Kupšinci se je uradno registriral in postal član ZTKO Murska Sobota leta 1988. Leto pozneje pa je bil ustanovljen  klub KMN Kupšinci. Desetletje pozneje so se preimenovali v ŠD Kupšinci, pod tem imenom deluje društvo še danes. Športno rekreacijski center je v vasi nastajal med leti 2000 do 2002.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Oglejte si tudi:

FOTO: ŠD Kupšinci proslavili 40-letnico s skupino Plamen

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2014 ob 15:07 gost gost

      Za kere je Kacijan špilo??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      29.06.2014 ob 16:11 gost

      čestitke

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      30.06.2014 ob 9:16 vseved gost

      Strah pred izgubo stolčka na občini je resna stvar. Petrijan ga je povabo, ka njemu dela reklamo pred volitvami. Kaj pa je Štihec naredil za nogometaše?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      30.06.2014 ob 9:37 kiri gost

      sramota rejsan kak ene vejse rivlejo dale v veščice pa nemrejo igrišča naredete dece san čul ka be špilale samo banda petrijanova vkup drži vse sramota rejsan vse so naredele v kupšincaj športni center pa vse sramota rejsan za mursko soboško občino naj se zamislijo !!!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. drpinter
      30.06.2014 ob 12:13 drpinter

      Za takšne stvari je potrebno dosti sam narediti nej pa samo čakati ka ti Občina vse naredi. Verjetno niti ne veš koliko prostovoljnega dela je potrebno opraviti za kak športno rekreacijski center. Najlepše je doma sedeti pa čakati ka ti vse drugi naredijo, nej ???

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      30.06.2014 ob 14:09 kiri gost

      ka so se kipšinci sami naredili ??? še banf njin travo kosij slačilnice majo v šoli prosim me povejte ka so se same naredele oz delale ??????????????????????????????????????????????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      30.06.2014 ob 14:43 maki gost

      Vejpa Banfi je velki pajdaš z Štihecon. Zatau pa je Štihec tudi skako po igrišće in se sliko pred volitvami in kak je njeme za klub. Tau so pacienti v klube pa občini.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. drpinter
      30.06.2014 ob 15:04 drpinter

      Za to ka ti nešče kaj dela je potrebno tudi nekaj storiti nej ??? Kak pa ti znaš ka jin šenki kosi ??? Tipična Prekmurska faušija !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      30.06.2014 ob 15:09 veščica gost

      Gost-kiri ka te bolij ka ste vij v svoji vasi tak nesposobni ??? Boli, boli, tuga ranjena, neka boli .....

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      30.06.2014 ob 15:33 Kupšinčar gost

      Če koga zanima kaj vse smo sami naredili in kaj vse še bomo, lahko pride na igrišče, pa mu z veseljem razkažemo. Z vasjo Veščica že vrstolet odlično sodelujemo in smo v prijateljskih odnosih. Je pa res, da se povsod najde peščica ljudi (med katere uvrščam tudi gost-kiri), ki imajo IQ pod ledeiščem ;-)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      30.06.2014 ob 16:32 gost

      Se pravi, da lidgej iz Veščice delajo za Kupšince.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.