https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Judoist Bogdan Lešnjak odličen drugi na veteranskem EP

30.6.2014  

V petek se je na Češkem v Pragi odvijalo evropsko veteransko prvenstvo 2014, na katerem je nastopilo 756 tekmovalcev iz 35 držav. Tekmovanja se je tudi udeležil najstarejši tekmovalec Judo Kluba Beltinci Bogdan Lešnjak in zasedel odlično drugo mesto.

 

Bogdan Lešnjak je tekmoval v starostni kategoriji M3 (od 40  do 45 let) do 81 kg, kjer je bilo 32 tekmovalcev. V prvem krogu se je Bogdan spopadel z tekmovalcem Adamom Stanzcak iz Švedske in ga premagal z ipponom, v drugi borbi se je podal v boj z tekmovalcem Vincentom Dimser iz Francije in ga uspel premagati, v četrtfinalih se je pomeril z Fillippejom Rosa iz Portugalske in si z zmago priboril mesto v polfinalih. V polfinalih se je pomeril s tekmovalcem Jeromom Daros iz Francije in se po naporni borbi uvrstil v veliko finale.

Tam je po hudem dvoboju moral priznati premoč nasprotniku Alexandru Konovalov iz Rusije, kljub temu pa dosegel odlično drugo mesto na veteranskem evropskem prvenstvu. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.