https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Po nekajletnem premoru ljutomerski taborniki ponovno taborili

Ljutomer, 01.07.2014 ob 7:15  

Pred kratkim je Društvo tabornikov Rod vedri Prleki (RVP) iz Ljutomera organiziralo taborjenje za vse, ki imajo veselje do taborniškega načina življenja. Tridnevno taborjenje RVP 2014 je potekalo pri podružnični šoli Cvetka Golarja v Ljutomeru. Po nekajletnem premoru so namreč ljutomerski taborniki oziroma Rod vedri Prleki Ljutomer ponovno postali dejavnejši.


Tabor je vodil Matevž Jakelj, udeleženk in udeležencev tabora pa je bilo približno 50. Med njimi je bil najmlajši star malo več kot dve leti. Glede na starost so bili razdeljeni v skupine, vode, kjer so se na zabaven način učili, kaj pomeni biti tabornik.

Takoj po prihodu večine tabornikov v Gnezdo štrkov (kot se imenuje tabor ljutomerskih tabornikov), so taborniki že bili deležni manjše plohe, vendar so kasneje lahko ostale predvidene aktivnosti izpeljali v naravi. Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer je tabornikom za dva dni odstopila travnik za podružnično šolo Cvetka Golarja v Ljutomeru ter stranišča in kuhinjo v šoli, v notranjost šole pa so se lahko zatekli tudi ob uvodni nevihti ob prihodu v tabor.

Starejši taborniki (predmetna stopnja osnovne šole, srednješolci in odrasli) so prvi dan postavili vhod v tabor in pripravili ognjišče. Mlajši taborniki (predšolski in razredna stopnja osnovne šole) pa so postavljali koše za smeti, nabrali drva in vejice za ogenj ter se igrali različne taborniške igre. V dveh dneh so se udeležili tudi nočnih pohodov, se učili postavljati bivak, kaj vse lahko narediš iz šotorskega krila ...

Tokrat si taborniki niso kuhali sami, kot je v navadi pri starejših tabornikih, ampak je za to poskrbela "Kuhinja Pri votlem zobu". Med zanimivejšimi delavnicami in aktivnostmi taborjenja v Gnezdu štrkov so bile žaganje drv, lokostrelstvo in veliki tobogan, ki so si ga taborniki zadnji dan, ko je bil že ves tabor pospravljen, pripravili kar sami iz folije, tekočega mila in vode.

V soboto zvečer, ko so vsi pokazali, da znajo biti taborniki, in so kot taborniki tudi zaprisegli, so jim podelili rutice in jih simbolno sprejeli med tabornike Rodu vedri Prleki.

Aktivnosti taborniki nadaljujejo že avgusta, ko bo za starejše (srednješolce in starejše) organiziran večdnevni pohod po Pomurju. Septembra pa RVP načrtuje nove dejavnosti za tabornike vseh starosti iz ljutomerske občine.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.