https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Moščancih potekala Poroka z borom

Moščanci, 01.07.2014 ob 7:30  

Kulturno turistično društvo Moščanci so v gasilskem domu v Moščancih organizirali že 17. folklorno prireditev Peli in plesali so jih mati moja, ki je tokrat potekala pod naslovom Poroka z borom.

 

Kot prva je nastopila domača folklorna skupina KTD Moščanci, ki so v odrski postavitvi Valerije Žalig »Da se dragi v Ameriko odpravla« uvodoma zapeli pesmi Vöra bije in Zdaj pa zbougom ter zaplesali plese na zelenoj trati, krajcpolka, mat potice pečejo, sotiš in vankištanc.

Naslednja je nastopila folklorna skupina Leščeček KD Slavko Osterc iz Veržeja, ki je v odrski postavitvi Marko Rusa z naslovom »Mladga fanta pod odejo« zapeli pesem O ja, stari ded in zaplesali štajeriši s področja V in Z Štajerske.

Odrsko predstavitev Mateje Topolinjak in Urške Sovič »Postavljanje šrange« je s pesmijo Mi pa smo Cvenari in plesi štajeriš v troje, trojke, polka, kosmatača, zibenšrit in čindara odpela in odplesala mlajša folklorna skupina KD Cven.

Z odrsko postavitvijo Vekoslava Prejaca »Maškori grejo« pa se je predstavila folklorna skupina KD Podgorci in zapela pesem Zdaj se vidi, zdaj se zna ter zaplesala Nevestin marš, dvokoračno polko, Milico, Hudiča, galop polko in polko za debelo repo.

Za zaključek pa so še enkrat zaplesali člani domače folklorne skupine in sicer so s plesi Ja sem sirota, šujsterpolka, ceprlpolka in hupipolka predstavili odrsko postavitev Mirka Ramovša z naslovom »Splet goričkih plesov«.

Med prireditvijo pa so se na stojnicah predstavili ponudniki Goričkega in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.