https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Aha Muri danes nove zaposlitve

01.07.2014 ob 8:30  

Danes bo v murskosoboški Muri z delom pričelo dodatnih 36 delavcev.


Potem ko so po stečaju Aha Mure začasne pogodbe o delu sklenili s 431 delavci, se jim danes pridružuje še 36. Delali bodo najmanj dva meseca, stečajni upravitelj Stevo Radovanović pa napoveduje dodatno zaposlovanje. S 1. oktobrom naj bi bilo v podjetju še 60 novih delavcev, poroča 24ur.

Zaposlitve so pretežno odvisne od reševanje Murinega podjetja Prvi maj v Srbiji, saj največji partner Aha Mure Hugo Boss naročila v Murski Soboti pogojuje z delom v Srbiji.

Po besedah Radovanovića, je položaj v Prvem maju zelo zapleten, saj Hugo Boss vztraja pri proizvodnji in ustrezni kakovosti. Zaradi tega bodo stroje, ki jih v Murski Soboti trenutno ne potrebujejo, posodili v Srbijo, danes pa se bodo sestali s predstavniki srbske vlade, ki si prizadeva za ohranitev tamkajšnjega podjetja, da bi skupaj poiskali rešitve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2014 ob 7:56 Nikon gost

      Pomurski delavci na zavod v Srbiji pa Srbska vlada zeli poskrbeti za svoje delavce in ohraniti podjetje. Za POZDRAVITI je to kajne ! Prekmurje pa vedno nastrada zaradi nesposobnih menezerjev in politikov.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2014 ob 10:08 Stewen gost

      KRIVIČNO - Na prvi pogled se zdi krivično, da šivalne stroje selijo iz slovenske Mure v Pirot v Srbijo, namesto, da bi še naprej "predli" v matični Muri. Kot beremo, bo srbska vlada poskrbela za svoje delavce. Verjetno bo dala izdatno finančno pomoč.To so Murašem dajale tudi slovenske vlade. Vestnikovemu analitiku Janezu Votku predlagam, da razišče, katere vlade so bile velikodušne in s kolikšnim izneski so skušale pomagati potapljajoči se Muri. Zavedati pa se moramo, da tekstilni giganti (Mura, Varteks) v novih svetovni delitvi dela ne morejo uspevati: konkurenca manjših proizvajalcev je neizprosna. Je pa tudi res, da so v zadnjih nekaj letih vzniknile nove blagovne znamke, na primer H$M, katere oblačila nosijo tudi Pomurci, in ne Murina. Mučno jih je gledati: kot Mercatorca (trgovca), ki kupuje v Sparu. In če se smem vrniti k (ne)uspešnim poskusom, da bi Mura spet bila kot nekoč, menim, da je tolikooooooooooooooooo (ne)upravičenih vzrokov, da to nikoli več ne bo. Mislim, da se državi računca bolj izide, če je firma zaprta (in delavci prejemajo državno pomoč/penzijo, kot pa če delajo in ustvarjajo zgubo. Poskusi, da bi splavali, niso uspešni.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2014 ob 12:33 gost

      NAJ ŽE ZAPREJO TO KOMUNISTIČNO MURO, NIMA NOBENE PRIHODNOSTI. BREZVEZE MOLZEJO DRŽAVO IN NATEGUJEJO NAS DAVKOPLAČEVALCE.. MURA V STEČAJ!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.