https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Svetniki potrdili Ladislava Lipiča za častnega občana,Vlado Karoly bo prejel plaketo

Murska Sobota, 01.07.2014 ob 13:00  

V živo smo spremljali ključne točke nadaljevanja 27. seje murskosoboškega mestnega sveta, ki ji bo sledila 28. seja.


Svetniki so začeli z nadaljevanjem 27. redne seje z obravnavo o dokončnem poročilu Nadzornega odbora Mestne občine Murska Sobota glede proračunske postavke Kipi in spominske plošče. Gre za projekt Muze Erato, ki stoji na Trgu kulture v Murski Soboti.  

Sprva o Muzi Erato

Tomaž Dundek (Modra lista Antona Štihca) je dejal, da sklepov iz prejšnje seje ne bo podprl, saj da podpisniki v ta namen ne potrebujejo glasov mestnega sveta. Predlaga, da naj skupina petih svetnikov sama sproži ustrezne pravne postopke.

Skupina petih svetnikov je namreč mestnemu svetu predlagala sprejem petih sklepov, kjer med drugim zahtevajo, da mestni svet ugotavlja neskladja pri podpisu pogodbe o projektu, zavrača odzivno poročilo župana na poročilo nadzornega odbora, prav tako, da so na osnovi poročila nadzornega odbora ugotovili sume kaznivega dejanja in da se županu ter mestni upravi naloži, da vse sklepe o postavitvi muze pošlje v pregled policiji, tožilstvi in komisiji za preprečevanje korupcije. 

Sabina Gutalj iz murskosoboške občine je med drugim dejala, da se ji ne zdi higienično, da mestni svet odloča o tem.

Murskosoboški župan Anton Štihec je povedal, da nadzorni odbor ni ugotovil hujših kršitev in da je murskosoboška občina upoštevala njegova priporočila. Zadevo je preverjala tudi inšpekcija z ministrstva za finance, ki po besedah Štihca občino ni pozvala k izvajanju nobenih ukrepov.

Mag. Robert Celec je v obrazložitvi glasu povedal, da bi bilo smiselno, da bi mestni svetniki videli vsebino inšpekcijskega nadzora. Celec je v nadaljevanju med drugim povedal, da se pri tem projektu po krivici vali krivda na mestni svet.

10 za, 10 proti

Celec je Štihcu dejal, da ne vidi problema, da bi se župan bal predlaganih sklepov in da mestni svet ne želi sprejeti odgovornosti za način dela, ki ga je v omenjenem projektu ubrala občina.

Direktor mestne uprave Bojan Petrijan je zatrdil, da občina ni ravnala koruptivno in da so upoštevali priporočila nadzornega odbora.

Predlog sklepov ni bil izglasovan, saj je 10 svetnikov glasovalo proti, 10 pa za. 

Pomagali bodo odpuščenim delavcem Mure

Svetniki so v nadaljevanju med drugim razpravljali o predlogu Gorana Miloševiča (SD), da se odpovedo sejnini in višino zneska namenijo odpuščenim delavcem Mure oz. njihovim družinam. Miloševič je ob tem dejal, da bi zainteresirani svetniki oblikovali neko skupno izjavo in skupen znesek, zbran iz sejnin, podarili recimo centru za socialno delo, ki bi denar potem namenil pomoči potrebnim odpuščenim delavcem. 

Predlog odloka o drugem rebalansu proračuna sprejet

Svetniki so nato razpravljali o predlogu Odloka o drugem rebalansu proračuna Mestne občine Murska Sobota in ga z 21 glasovi za in 0 proti tudi sprejeli. 

Angelca Dokl Mir je v nadaljevanju predstavila Občinski prostorski načrt, na katerega se v občini čaka že skoraj osem let. Glede železniške postaje je povedala, da to območje spada v državni prostorski načrt, v katerega se občina ne more spuščati. Dokl Mirova je dejala, da so pri pripravi prostorskega načrta poskušali upoštevati različne pripombe in priporočila.

Iztok Zrinski (LDS) je podal kritiko na predlagani občinski prostorski načrt. Povedal je, da veliko pripomb ni bilo upoštevanih in da bo potrebno veliko stvari v tehničnem delu načrta hitro spreminjati. Sicer je pozval k podpori OPN-ju, a hkrati še enkrat opozoril, da ni vse tako, kot mora biti. Svetniki so predlog odloka o Občinskem prostorskem načrtu z 20 glasovi za in 0 proti sprejeli. 

Komunala lani zmanjšala izgubo

Drago Šiftar, direktor murskosoboške Komunale, je predstavil letno poročilo za leto 2013. Povedal je, da je murskosoboško kopališče lani zabeležilo 160 tisoč evrov izgube, manjšo izgubo so zabeležili tudi na stadionu. Na področju tržnice in sejmov so zabeležili nekaj več kot 10 tisoč evrov izgube, gre v prvi vrsti za stroške vzdrževalnih del. Kot celota, je Komunala v lanskem letu skupno izgubo v primerjavi z letom prej sicer zmanjšala iz okrog 900 tisoč evrov na okrog 400 tisoč evrov.  

Šiftar je prav tako predstavil letno poročilo javnega podjetja Vodovod. Lansko leto je podjetje zaključilo z okrog 15 tisoč minusa, v letu prej je bila ta izguba veliko večja in sicer okrog 340 tisoč evrov. Obe poročili so mestni svetniki sprejeli z 21 glasovi za in 0 proti.

Potrdili prejemnike priznanj, Lipič častni občan

Svetniki so sejo nadaljevali z obravnavo predlogov za prejemnike priznanj murskosoboške občine. Tako so s 15 glasovi za in 1 proti potrdili, da Ladislav Lipič dobi priznanje za častnega občana, z 20 glasovi za in o proti pa, da Vlado Karoly iz podjetja GMT prejme plaketo občine. Potrdili so tudi prejemnika zahvalnih listih, to sta postala Bojan Brenčič iz AMD dimnikarstva ter akademski slikar Drago Tršar.

Ladislav Lipič

Enkratne občinske pomoči za brezposelne

Svetniki so se prav tako soglasno strinjali še, da prejmejo enkratno občinsko denarno pomoč vsi, ki letos dobijo odpoved rednega delovnega razmerja iz nekrivdnih razlogov. Tako bodo po 100 evrov prejeli posamezniki, po 200 evrov v družinah, kjer je izgubil službo eden in po 250 evrov v družinah, kjer sta izgubila službo dva.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2014 ob 14:10 gost

      ha ha mađister,že pa tira svoje, pa to nemreš verjet .

      66 105 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      01.07.2014 ob 14:20 gost

      Celec je v nadaljevanju med drugim povedal, da se po krivici vali krivda na mestni svet. Dokič boš ti pa še eno par tan notri ka samo zgago delate,normalno ka mo mestni svet krivili ,ka se slaboga napravi ali pa sploj nika nej ker vse doj zbremzate ka je nej po vaše.Vupan ka dobite v jeseni nagrado ,kera de se zvala ADIJO MESTNI SVET.

      49 119 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      01.07.2014 ob 14:54 natakar gost

      Tomaž Dundek??????? Kdo je sploh ta človek in kaj on počne v mestnem svetu?????? Pa to ne moreš verjet!

      29 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      01.07.2014 ob 14:57 himi gost

      Celec po volitvaj mi povej ge boš. Sabina gutalj gospa velka ti pa samo tuj boj ka si znamo sken se zakoj se kak se prišla se na to mesto pa begajte si u tri krasne ka ste nika nej za to občino napravli vred s tejme svetnikami pa župano na čele!

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      01.07.2014 ob 14:59 nik gost

      Prosimo te Celec, da vztrajaš do konca z muzo in ka vidimo, če je vse bilau pošteno.

      130 41 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      01.07.2014 ob 15:02 gost

      nik,ha ha vejpa pa se vse zna,ka bi li radi še več ? Rajši se pitaj zakoj je nej vstrajo kda se je za kumonalo šlo ? vse je bilo OK Graz,mrtvaški avto....

      39 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      01.07.2014 ob 15:16 gost

      Se vupa,štoj staviti,ka kda de seja končana,de se tudi začalo radirati določene komentare ??? ;-) Na ton portalu se znankar zna ka se lejko piše pa ka nej ;-)

      33 84 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      01.07.2014 ob 16:06 županov kotičdek gost

      Ta Sabina Gutalj je mogaučde žena od tistoga, ka je daubo slujžbo na športni zvezi pa san nevej, kak jo je daubo?!

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      01.07.2014 ob 16:27 hm... gost

      Ja to je ta. Samo un zna kak jo je dobo ne boj se. Ali pa opitamo župana un zna malo več o ton.

      33 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      01.07.2014 ob 16:43 gost

      ges bi se pa pito kak je večina gratala direktori v javnih zavodih ??? To se nete pitali ??? Što je za koga glasoval ?

      32 94 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      01.07.2014 ob 16:44 gost

      pa što ger v nadzornih odborah sedi ??? To izgleda za večino nega problema ???

      25 53 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      01.07.2014 ob 16:46 gost

      aja pozabo san ;-) na tem portalu je to nej problem,što je kak prišo kama za direktora in što je ger v nadzornem odboru :-)

      25 45 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. gost
      01.07.2014 ob 16:56 lol gost

      ka dundek med sejo pod tem člankom sam sebi piše v komentaraj? :)

      30 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!
    27. gost
      01.07.2014 ob 17:21 gost

      Dundi je en stavek prešto doj s papejra, ka so njeme napisali vodilni, te pa je itak nej znaul, zakoj sidij tri vore

      35 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. Za komentiranje se morate prijaviti!
    29. gost
      01.07.2014 ob 17:38 ,,,,, gost

      Kak so pa kaj sankcije za Mrtvaški avto pa nakupi in Lili prevajalka ?Vse je hitro tüo gratalo .Ja rejsan Sapač ravnatel je v odbori nadzornon .Što pa te zdaj odi v Ikeo prevajat či Lili nesmi ?Štoj zna ka so rejšili do še postavlali Mue po Soboti ali pa povodne može naslednjič . Opazo san tüdi ka so se zamurjenci nikoli nej delali norca z Muze ka je prej ta slavna kiparka Brunecova hčerka ?Od Bratončarov in Lipovčarov san čül ka je župan odo po ižaj ka bi küjpo zemlo od lidij za letalski muzej pa njemi nej gratalo .Pocejni bi küjpo in te bi drago prodal .Lidje več ne nasedajo kak so neseli da so zemlo prodajali zastonj za BTC eni so pa dele odavali dosta drakše .Ja dosta se vsega zna samo gučijjo ka ne vejjo nika .Banda z muzami vred

      10 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. Za komentiranje se morate prijaviti!
    31. satan
      01.07.2014 ob 19:43 satan

      No pa so začeli izginjati komentari ;-)

      11 69 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. Za komentiranje se morate prijaviti!
    33. pubi
      01.07.2014 ob 22:43 pubi

      Ka napekate... na $tihčevem sobotašinfi se že cela leta brišejo komentarji pa nič. Kdo je ta Dundek ??? En pridanič, ki so ga vrgli z recepcije Diane, kjer je delal po posredovanju Štihca in kradel, ter pil. Zdaj pere leder v Avstiji in se uči živeti. Itak de ga Štihec zavrgel, ka je ugotovo, ka nuca nove obraze. Kak ovo staro plavo gospo ... Muza je koruptivna zagotovo in to že policaji čivkajo po MS, pa če so to svetniki in preplašene ustrahovane svetnice upale izglasovati ali ne.

      110 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. Za komentiranje se morate prijaviti!
    35. satan
      02.07.2014 ob 16:20 satan

      ha ha samo vi radirajte ;-) vse današnje komentare ste zbrisali

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. Za komentiranje se morate prijaviti!
    37. satan
      02.07.2014 ob 16:37 satan

      Tu na vašem portalu me lejko zbrišete,nemrete pa mi dokaze kraj vzeti kere hranim doma, kak se dela na tem portalu in kak se zastrašuje ljudi,če kaj proti ništenin napišeš ;-) Kak se na tem portalu lejko do osebnih podatkov pride in te prek svojih odvetnikov grozi z tožbami in podobno ,če se javno ne opravičim.....Še dobro ka san nej z marsa spadno in nasedel takšnim fintam ;-) tudi mi poznamo odvetnike in to malo boljše ;-) keri so se nasmejali nad dopisem katerega sem dobil in povrh tega še svetovali, da jaz naj nasprotno stran tožim ,vsaj ste nelegalno dali moje podatke in še marsikaj natvezili v dopisu....

      6 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.