https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Šalovci: Programa JKP Šalovci osnovana kot osnovnošolska seminarska naloga

Šalovci, 02.07.2014 ob 12:00  

V četrtek je potekala 29. redna seja občinskega sveta Občine Šalovci, na kateri so svetniki imenovali občinsko in posebno občinsko volilno komisijo Občine Šalovci ter sprejeli programa odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode ter oskrbe s pitno vodo za letošnje leto.

Po ugotovitvi prisotnosti in obravnavi zapisnikov so občinski svetniki soglasno potrdili Občinsko volilno komisijo, ki jo je predlagala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Komisija je za predsednika predlagala uni.dipl.prav. Bojana Blagoviča iz Rakičana, za namestnika predsednika pa uni.dipl.prav. Matevža Ružiča iz Gornjih Petrovcev. Za člane oziroma namestnike članov pa so predlagali po enega iz vsake vasi v občini, in sicer Franca Tolvaja iz Šalovcev, Matejo Horvat iz Markovec, Jožefa Šömeka iz Dolencev, Marijo Vukan iz Budincev, Nušo Škerlak iz Domanjševcev in Štefana Barbera iz Čepincev.

Prav tako so soglasno sprejeli predlog za imenovanje članov v Posebno občinsko volilno komisijo Občine Šalovci. Predsednica v omenjeni komisiji je tako postala uni.dipl.prav. Andreja Ritonja Špilak iz Murske Sobote, namestnik predsednice pa prav. Ladislav Vegi iz Domanjševcev. Člani oziroma namestniki članov pa so postali Danilo Šanca, Evgen Bölec, Milena Pocak, in Claudia Gomzi iz Domanjševcev ter Slavko Jankovič iz Dolencev in Janez Gašpar iz Čepincev.

Albin Gubič: Programa Javnega komunalnega podjetja Šalovci sta kot osnovnošolska seminarska naloga

V naslednjih dveh točkah so občinski svetniki obravnavali Program odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode ter Program oskrbe s pitno vodo v Občini Šalovci za leto 2014. Pri obravnavi prvega programa se je oglasil svetnik Albin Gubič, ki je oba programa ocenil kot osnovnošolsko seminarsko nalogo. Povedal je, da programa vsebujeta le osnovne demografske in statistične podatke ter da pogreša natančnejše informacije o stroških, porabi, morebitnih težavah in gradnjah oziroma pričakuje podrobnejši načrt delovanja javnega vodovoda in kanalizacije v naslednjem oziroma tekočem letu.

Podal je tudi mnenje, da bi na seji morala biti prisotna odgovorna oseba izvajalca obravnavanih javnih služb (direktor Javnega komunalnega podjetja Šalovci Dario Ilič) in dodal, da njegova neprisotnost kaže na nekorekten odnos do občine, kot ustanovitelja tega javnega podjetja. Po obljubi župana, da bodo natančnejše poročilo o delovanju javnih služb oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode za preteklo leto dobili do naslednje redne seje, so svetniki s šestimi glasovi za in enim proti programa vendarle sprejeli.

Za sanitetni prevoz, proti preurejanju občinskega stanovanja

Na koncu seje so svetniki še obravnavali vlogo za odobritev in dodelitev koncesije za opravljanje sanitetnih prevozov ter prošnjo za oprostitev plačevanja najemnine v zameno vzdrževanja stanovanja.

Pri prvi vlogi so se po daljši razpravi odločili, da pošljejo vlogo za izdajo certifikata za možnost dodelitve koncesije, drugo pa so zavrnili z argumentom, da ne dovolijo večjih poseganj v stanovanja, ki so v lasti občine.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.