https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ksenija Flegar, kandidatka Stranke Mira Cerarja v volilnem okraju Murska Sobota I

02.07.2014 ob 11:00  

Vsem vam, ki ste namenili pozornost meni in moji predstavitvi, ki si skupaj z mano želite korenitih družbenih in političnih sprememb, temelječih na vrednotah pravne države, inovativnosti, trajnostnega razvoja, družbene odgovornosti in človekovega dostojanstva želim sporočiti svoje načrte za boljši družbeni in politični prostor v Sloveniji.

Menim, da se želite prepričati, kakšen je lahko moj prispevek k omenjenim ciljem. Kot članica sveta stranke sem sodelovala pri pisanju programa, zato so moji pogledi že del programskih rešitev. Angažirana sem na področju regionalnega razvoja in mladih. Pomurje in mladi, ki tukaj prebivamo, moramo dobiti pozornost, ki si jo zaslužimo in jo potrebujemo, da bomo lahko razvili svoje prave potenciale. Zato se zavzemam za aktivne regije, prodorno regionalno gospodarstvo in za aktivno vključevanje mladih v ustvarjalno družbo. Za doseganje teh ciljev je potrebno:

- zagotoviti stabilno in predvidljivo poslovno okolje skozi boljše delovanje pravne države,

- poenostaviti birokratske postopke in opraviti administrativna opravila vse na enem mestu,

- zagotoviti razvojne spodbude in učinkovito črpanje evropskih sredstev,

- spodbujati razvoj lokalno specifičnih kompetenc za razvoj inovativnih poslovnih idej,

- pospešiti razvoj zadružništva na področju eko kmetij, eko prehrane, obrti in stanovanj,

- krepiti razvoj eko turizma in doživljajskega turizma,

- spodbujati projekte lokalne energetske samooskrbe,

- spodbujati povezovanje kmetij na nivoju oskrbovalnih verig za lokalno prebivalstvo ter za mesta in večje koristnike.

Sem za aktivno vključevanje mladih na trg dela in za:

- pridobivanje izkušenj že na nivoju poklicnih in srednjih šol (mojstrski program in uvajanje modelov praktičnega usposabljanja)  ter na univerzitetnem nivoju (podjetniško usposabljanje, razvoj kompetenc skozi odprt dialog z gospodarstvom),

- cenovno dostopnejše vrtce za mlade družine,

- za digitalno knjižico za beleženje neformalnih delovnih izkušenj mladih,

- za ugodne kredite za nakup ali obnovo starejših hiš na podeželju in prevzemanje kmetij za mlade z namenom oživljanja kmetij in kulturne dediščine.

Prepričana sem, da je najbolj dragocen prispevek, ki ga lahko kot ženska in kot politologinja doprinesem k regiji ta, da povežem vsakega od vas, ki si na kakršenkoli način že prizadevate za spremembe na bolje, da se mi pridružite v ustanavljanju lokalnih strokovnih svetov, v katerih bomo inovativno pristopili k reševanju obstoječe problematike in uvajanju novih učinkovitejših politik.

Ne dopustimo, da se bodo politike, ki so tudi del vas, izvajale na način kot so se doslej, odločite se modro in prispevajte svoj glas Stranki Mira Cerarja. Več o meni si lahko preberete TUKAJ.

 

http://www.mirocerar.si

PR sporočilo

    Fotogalerija