https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Policisti odkrili ukraden avtomobil ter večjo količino cigaret in orodja

02.07.2014 ob 13:26  

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v preteklih dneh odkrili ukraden avtomobil, cigarete in orodje znamke BOSCH.


Včeraj zjutraj so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na relaciji Maribor – Pince, zaustavili in kontrolirali 29-letnega državljana Francije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Bercedes Benz ML 300 CDI, francoskih registrskih številk. Po temeljni kontroli listin vozila in voznika so policisti ugotovili, da je bil avtomobil letos meseca maja ukraden v Franciji. Vrednost vozila je ocenjena med 25.000 do 30.000 EUR. Ukraden avtomobil so policisti zasegli, osumljenec je pridržan in bo s kazensko ovadbo po končanem postopku priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prav tako so med včerajšnjim opravljanjem kontrole prometa policisti ponoči zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo francoskih registrskih številk, katerega je vozil 30-letni državljan Romunije. Tujec je v vozilu prevažal 97 zavojev po 10 škatlic cigaret. O nadaljnjem reševanju primera je bil obveščena Carinska služba, ki je zadevo v celoti prevzela in zoper voznika ustrezno ukrepala.

Dne 22.6.2014 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota v poostrenem nadzoru na relaciji Maribor – Pince kontrolirali osebni avtomobil znamke Audi A8 francoskih registrskih številk v katerem so bili trije državljani Romunije. Policisti so opravili kontrolo potovalnih listin, listin vozila in temeljno kontrolo prtljage. Pri tem so v vozilu našli okrog 50 kosov orodja znamke Bosch, ki je bilo v vozilu zakrito z različnimi oblačili.

Voznik je povedal, da je orodje kupil na diskonti razprodaji v Franciji, vendar pa za nakup ni imel nobene dokumentacije. Pri podrobnem pregledu orodja so policisti na večjih in dražjih kosih orodja našli nalepke servisa Bosch v Italiji. Preko italijanskih varnostnih organov so opravili preverko in ugotovili, da je bilo v noči iz 21. na 22.6. vlomljeno v servis Bosch v Italiji. Različno orodje pa je ustrezalo opisu v preverki. Ocenjena vrednost orodja je od 12.000 do 15.000 EUR. Policisti so orodje zasegli in zoper vse tri osumljence je bila podana kazenska ovadba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.