https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Murska Sobota s Saubermacherjem sklenila petletno pogodbo za odvoz določenih vrst odpadkov

03.07.2014 ob 12:50  

Danes je župan Anton Štihec z  Dragom Dervaričem, direktorjem podjetja Saubermacher&Komunala podpisal Koncesijsko pogodbo za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota.


Domače podjetje Saubermacher&Komunala je bilo na javnem razpisu za podelitev koncesije za zbiranje odpadkov v Mestni občini Murska Sobota, izmed dveh prijavljenih ponudnikov, izbrano kot najugodnejše. Hkrati je pred tremi dnevi, 01. julija mestni svet na svoji 28. seji potrdil Elaborat o oblikovanju cene storitve zbiranja odpadkov za območje Mestne občine Murska Sobota, kot zadnje dejanje pred podpisom predmetne koncesijske pogodbe.

Koncesija za zbiranje odpadkov je podeljena za obdobje petih let in se bo začela izvajati z začetkom naslednjega meseca. Koncesija obsega zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov, prevoz odpadkov do mesta obdelave ter obdelavo in začasno skladiščenje določenih vrst komunalnih odpadkov, izvajalec ima tudi obveznost zbiranja ostalih vrst odpadkov (kosovni, nevarni), upravljanja z zbirnim centrom za odpadke na Noršinski ulici ter skrbi za zbirna mesta (ekološke otoke) v mestu in primestnih naseljih.

Cena odvoza odpadkov  ostajajo primerljive in so za vse uporabnike enake (ne glede na to če živijo v večstanovanjskih objektih ali individualnih hišah). Skupni znesek na položnicah je odvisen od volumna posod, ki jih uporabniki koristijo. Izvajalec svetuje, da se prevelike posode čim prej nadomestijo z manjšimi in na ta način dosežejo nižji skupni znesek na položnici. Vsem uporabnikom, ki ugotavljajo, da njihovi zabojniki za mešane komunalne odpadke ob odvozih niso polni, priporočamo, da jih zamenjajo z manjšimi. Mestna občina Murska Sobota je namreč ena redkih občin, kjer je možno uporabljati tudi najmanjši 80 l zabojnik za mešane komunalne odpadke.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.