https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Horvat in Pahor sta se zmenila - odloči naj protikorupcijska komisija

07.12.2010 ob 0:37  

Sklep včerajšnjega sestanka med državnim sekretarjem Andrejem Horvatom in predsednikom vlade Borutom Pahorjem, ki mu je Horvat pojasnjeval svojo vlogo pri izvajanju Zakona o Pomurju, je da je treba stvari čim prej priti do dna.

»Zato bo kabinet predsednika vlade moje poročilo posredoval protikorupcijski komisiji,« nam je sporočil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in vodja vladne projektne pisarne za Pomurje.

Horvat je Pahorju pojasnjeval svojo vlogo pri izvajanju Zakona o Pomurju na zahtevo slednjega. Kot je poročal časnik Večer, naj bi namreč obstajali hudi sumi korupcije v primeru javnega naročila, v okviru katerega naj bi vladna projektna pisarna za Pomurje, ki jo vodi Horvat, del 600.000 evrov vrednega javnega naročila za promocijo pomurske regije podjetju Frontal dodelila zaradi poznanstev Horvata in vodje Frontala Kristjana Magdiča. Oba sta kakršnekoli nepravilnosti že zanikala.

Horvatu so v Večeru prav tako očitali domnevno sporno naročilo v vrednosti 100.000 evrov, ki ga je dobila družba Pribovina. Ta je pred parlamentarnimi volitvami pred dvema letoma vodila Horvatov štab.

Vse je v rokah protikorupcijske komisije

In kaj Horvat meni o domnevnih spornih povezavah z nekaterimi izbranimi izvajalci na razpisu?

»Če je bilo pri vsem tem zaradi mojih osebnih poznanstev z nekaterimi izvajalci kaj koruptivnega, bo ugotovila protikorupcijska komisija. Ostane še Računsko sodišče, ki nadzira javni sektor in bo v prihodnosti zagotovo opravilo redni pregled Službe vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo. Predstavljam si, da tudi proračunsko postavko, ki zadeva Zakon o Pomurju.«

Danes še eno pojasnjevanje - tokrat v Murski Soboti 

O izvajanju aktualnih javnih naročil Programa spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije za obdobje od 2010 do 2015 bodo sicer danes v Murski Soboti na tiskovni konferenci govorili Andrej HorvatMarjan Lešnik (vodja Projektne enote za Pomurje), Goran Milošević (podjetje Pribinovina), Andrej Drapal (podjetje Pristop, ki je lastnik podjetja Frontal) in Jurij Kobal (podjetje Oikos).

Preberite tudi:

- Horvat se pred zagovorom pri Pahorju zahvaljuje (nekaterim) medijem

- Horvat: Na kavo grem tudi s Podgajskim in Weingerlom

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. samy
      07.12.2010 ob 10:51 samy

      Me zanima ka de protikorupcijska naredila. Mogoče nas pa presenetijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      07.12.2010 ob 11:05 vinci

      Težko, ka do najšli nepravilnosti. Ali pa?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      07.12.2010 ob 11:20 lepi

      hahah, vrana vrani ne izkluje oči! Tau je tipičen primer kak se dela v naše pokrajine. Obstajajo "požiralnike" kere najprle dobijo po omrežjaj pejnaze, te pa samo kanalizejrajo. Hasek? majo ga samo posameznike!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. PREKMUREC
      07.12.2010 ob 11:54 PREKMUREC

      Ka pa če je fse rejsan ka so pisarili v večeri? Ka pa če je nej nika rejsan? Mo vidli ka do pravli. Če je rejsan njemi trbej đajca fkraj vrezati. Me pa zanima komi mo te rezali đajca če je nej nika krif?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.