https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Z Donačko proslavili prevzem gasilskega vozila PGD Sodišinci

Sodišinci, 07.07.2014 ob 9:00  

V nedeljo je PGD Sodišinci priredilo svečano prireditev ob prevzemu novega gasilskega vozila. Po prireditvi se je zabava nadaljevala s ansamblom Donačka in Vinskimi brati.

V nedeljo, 6. 7. 2014 je prostovoljno gasilsko društvo Sodišinci organiziralo svečano prireditev v namen prevzema novega gasilskega vozila EURO GV-1. Za gasilsko vozilo je bilo potrebno odšteti precej denarja, in sicer 52 600€. Denar so zbirali na vasi, pridobili pa so ga tudi s pomočjo sponzorjem in donatorjev. 

Ob 14.uri se je pri gasilskem domu v Sodišincih začela prireditev, najprej je vse zbrane nagovoril predsednik prostovoljnega gasilskega društva Sodišinci. Med govorci so bili tudi župnik občine Tišina, predsednik gasilskega društva Tišina, predsednik gasilske zveze Slovenije in še nekateri drugi gostje. Na prireditvi sta bila prisotna tudi Jasmina Opec in Franc Bogovič.

Na slavnostni prireditvi je bilo 17 gasilskih društev s skupno 60 gasilci. Na koncu je bila predaja ključa novega vozila, ki jih je prejel Jože Pajžlar, šofer in oskrbovalec vozila. Po prejemu ključev je g. Pajžlar prižgal novo gasilsko vozilo in preizkusil sireno, kot veleva tradicija. Ob koncu pa je bila še svečana podelitev zahvalnih plaket gasilskim društvom in ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k prevzemu novega gasilskega vozila.

Po svečani prireditvi so nastopili Vinski bratje, takoj za njimi pa glasbena skupina Donačka, ki je poskrbela za zabavo. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.