https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občina Kuzma praznovala 15. občinski praznik

07.07.2014 ob 13:00  

Občanke in občani Občine Kuzma letos praznujejo 15. občinski praznik. V ta namen so včeraj pripravili zanimiv kulturno-zabavni program. Med gosti so bili tudi pomembni gostje iz slovenskega političnega in družabnega življenja pa tudi iz tujine.


Uradni del osrednje prireditve oziroma svečano sejo občinskega sveta so pričeli s himno v izvedbi Mateje Klement. Nato je sledil slavnostni govor župana Jožefa Škaliča, ki se je v svojem nagovoru zahvalil občanom za podporo ter občinskemu svetu za korektno sodelovanje. Preden so besedo prepustili gostom je sledil kulturni program v izvedbi Jerneja Hanca, ki je s kitaro popestril uradni del. Nato so spregovorili gostje, in sicer župan občine Hrvace, ki je pohvalil napredek občine, župan občine Feričanci, ki je priznal, da so se od delovanja Občine Kuzma marsikaj naučili, in evroposlanka Romana Tomc.

Tomčeva je uvodoma dejala, da je v ta konec prišla zaradi lepe pokrajine ter prijaznih ljudi in ne zaradi nabiranja političnih točk. Opisala je svoje delo v Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve ter Odboru za ekonomske in monetarne zadeve ter obljubila občanom Kuzme, da si bo med drugim prizadevala tudi za pravičnejšo obdavčitev tistih, ki si kruh služijo v Avstriji oziroma tujini. Vseeno pa ni mogla mimo trenutnega stanja v naši državi in pri tem poudarila, da smo edina država v osrčju Evrope, ki ima političnega zapornika.

Kulturno zabavni del so otovorili malčki iz vrtca Kuzma s pesmijo Bila je huda mravljica. Nato je sledila podelitev priznanj najboljšim učencem OŠ Kuzma in nastop učencev iz te šole. Največ nasmehov pa je na obraze gostov privabilo podelitev rož materam novorojencev leta 2013, katerega je popestrilo 13 nadobudnih malčkov.

Kulturni del so glasbeno popestrili še glasbena etno skupina Gorički klantoši in ljudski pevci Zveze Slovencev Gornji Senik. Kasneje pa se je odvijala še zabavna plesna prireditev na kateri so vse plesa željne zabavali Veseli Svatje in Weekend Band.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.