https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Dolencih predali namenu prostore vaško-gasilskega doma

Dolenci, 08.07.2014 ob 9:30  

V nedeljo so v Dolencih uradno odprli in predali namenu prenovljene prostore večnamenskega vaško-gasilskega doma in s tem dokazali, da se z dobrimi nameni, vnemo in delavnostjo lahko veliko doseže.


Vaško gasilski dom v Dolencih je že več kot 30 let središče vasi, kjer se ob raznih dogodkih zbirajo vaščani, v njem pa delujejo tudi društva. A zidove in notranjo opremo je načel zob časa, zato se je na prelomu tisočletja rodila pobuda po prenovi objekta. Ta se je uresničila šele pred dvema letoma, ko so se začela prva gradbena dela. Čeprav je ključno vlogo odigrala občina, so tudi tokrat z delom pomagali vaščani, projekt pa je v veliki meri podprla Evropska unija iz sklada za razvoj podeželja.

V okviru te slovesnosti je najprej spregovoril župan Občine Šalovci Iztok Fartek, kasneje pa še član občinskega sveta iz Dolenec Anton Ivanič in predstavnik pobratenega PGD Bohinjska Bela, nakar je domači župnik Vili Hribernik svečano blagoslovil vaško-gasilski dom. Vse skupaj pa so s petjem popestrili Gorički Lajkoši ter učenci Osnovne šole Šalovci. Po uradnem delu pa je za zabavo poskrbel Ansambel Klapovühi.

Ob tej priložnosti so tako ponosno proslavili dejstvo, da so na željo vaščanov v sodelovanju z občino dosegli, da je vaško-gasilski dom v Dolencih dobil novo podobo in večjo funkcionalnost, ki so ga s svečanim prerezom traku uradno odprli župan Občine Šalovci Iztok Fartek, član občinskega sveta iz Dolenec Anton Ivanič, predstavnik vasi Drago Zorjan, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Dolenci Tomaž Svetec in predsednik Športnega društva Dolenci Stanko Konkolič.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2014 ob 16:13 Legija gost

      Bravo moji Dolenčarji. Lepo ste naredili ta dom, lepo je videti, da če ljudje stopijo skupaj, da lahko veliko dobrega naredijo. Lepo je iz tujine videt, svojo domačo vas in svoje domače ljudi.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2014 ob 20:27 Tinč gost

      V slogi je moč ! Čestitamo DOLENČANOM ! Naj se vijdi , da so na tem kraju , dobri , pridni in delovni ljudje doma !

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.07.2014 ob 7:19 Joža gost

      Ge pa te kakšen gasilec v uniformi?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.07.2014 ob 14:16 gost

      Ni domači župnik Anton Ivanič ampak Vili Hribernik in ni predstavnik vasi Drago Lainšček ampak Drago Zorjan. Malo ste narobe napisale.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.07.2014 ob 20:14 den gost

      članek keri je puni napak.nindre nega niti enoga gasilca v gasilskoj uniformi(žalostno),vse je bilo organizerano šalabajzersko.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.