https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Lendava: Na predvolilnem soočenju predstavili rešitve za brezposelnost mladih

Lendava, 09.07.2014 ob 7:00  

Mladinski svet Lendava je sinoči v prostorih lendavske Sinagoge organiziral soočenje volilnih kandidatov, ki se ga je udeležilo 10 kandidatov iz vsega Pomurja iz različnih strank. Geslo dogodka je bilo: »Pridi, poslušaj, vprašaj, voli!«

Tako so svoja stališča glede nekaterih perečih problemov naše države, kot so povečati zaposlenost mladih, ustaviti korupcijo, kaj s preobsežno javno upravo, med sabo soočili sledeči kandidati: Dragica Gruškovnjak (Zavezništvo Alenke Bratušek), Boštjan Horvat (Stranka Verjamem), Rahela Hojnik Kelenc (Koalicija Združena levica), Jožef Horvat (Nova Slovenija – Krščanski demokrati), Franci Laj (Stranka Mira Cerarja), Anton Sep (Demokratična stranka upokojencev Slovenije), Mateja Mlinarič (Socialni demokrati), Mihael Kasaš (Državljanska lista), Ivan Rajtar (Slovenska demokratska stranka), Slavko Škerlak (Slovenska ljudska stranka).

Večina kandidatov rešitev za brezposelnost mladih vidi v samooskrbi

Kandidati so tako med drugim predstavili svoje rešitve glede izboljšanja zaposlovanja mladih v regiji, oz. podali svoj vidik dolgoročnega zaposlovanja mladih. Mihael Kasaš je tako povedal, da je rešitev podjetništvo, predvsem družinsko, ekološko kmetovanje in pridelava hrane. Poudaril je, da bi sistem tudi moral spodbujati pridelovanje lokalne hrane, kar pa bi lahko dosegli s postopnimi koraki. Mateja Mlinarič je povedala, da rešitev za mlade vidi v ustreznih postopkih za prodajo hrane iz kmetij. Franci Laj poudarja aktiviranje lokalnih razvojnih potencialov, odpiranje zelenih delovnih mest ter zniževanje problema napačnih odločitev. Anton Sep tudi vidi rešitev v pridelavi in prodaji lastne hrane ter lokalno hrano uvesti tudi v šole, rešitev pa vidi tudi v vinogradništvu.

Jože Horvat, je poudaril, da so podatki o brezposelnosti zaskrbljujoči, saj le-ta v Pomurju narašča. Rešitev pa vidi v zagonu gospodarstva z znižanjem davkov in poenostavitvijo postopkov. Poudaril je, da je Slovenija še vedno preveč zaprta za tuja vlaganja. Rahela Hojnik Kelenc tudi vidi slabo situacijo med mladimi, poudarila pa je zeleni turizem in pomen samooskrbe. Boštjan Horvat je prav tako izpostavil pomen oskrbe šol z lokalno pridelano hrano iz malih kmetij. Dragica Gruškovnjak je poudarila, da so podjetja v slabem položaju, da pa je potrebno poskrbeti za hitrejšo gospodarsko rast, tudi s pomočjo subvencij, spodbuja tudi socialno podjetništvo. Slavko Škerlak prav tako vidi rešitev v samooskrbi ter v znižanju davkov podjetnikom. Ivan Rajtar je poudaril, da je močno in zdravo gospodarstvo nujno za našo družbo, vidi pa možnosti tudi v izkoriščanju geotermalne energije ter v izkoriščanju potenciala reke Mure ter kmetijskih površin, ki se zaraščajo.

Na koncu se je pojavilo retorično vprašanje kandidata Mihaela Kasaša: "Vsi vidimo rešitev v samooskrbi, zakaj se je torej še nismo lotili?"

Več fotografij v spodnji galeriji

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.07.2014 ob 8:30 Gost1 gost

      Te ka je te članek pisal je bil na soočenji?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      09.07.2014 ob 8:34 Gost1 gost

      http://lendavainfo.com/video-soocenje-kandidatov-za-drzavnozborske-volitve/#.U7zhZdkazCR Povezava do posnetka seje

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. miroslaw
      10.07.2014 ob 10:22 miroslaw

      Zakaj ni bilo na soočenju tudi piratske stranke? Ni bila povabljena?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.