https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos že peti Festival Zbüjdi se! - Ne pusti času, da te obrača

11.07.2014 ob 8:00  

Pomursko društvo za krepitev socialnega dela je nepridobitno združenje študentov socialnega dela in socialnih delavcev iz Pomurja in drugih, ki delujejo na področju socialnega varstva ali sledijo vrednotam socialnega dela.


Društvo deluje na področju Slovenije, vendar je usmerjeno na delo v Pomurju. Z delovanjem želijo prispevati k ugledu socialnega dela, obveščati  javnost o socialni problematiki, preprečiti beg možganov iz vrst socialnega dela iz Pomurja, poglobiti strokovno znanje in pridobiti nove izkušnje s področja socialnega varstva, se vključiti v izvajanje socialnovarstvenih storitev in programov na regionalni ravni in podobno.

Njihov največji projekt je »Festival Zbüjdi se!« ki bo letos potekal že peto leto zapovrstjo. »Ne pusti času, da te obrača« je slogan »Festivala Zbüjdi se!«, s katerim že peto leto zapored naslavljajo problem socialne izključenosti in spodbujajo prostovoljstvo. Letos bo festival potekal od 11. do 16. avgusta 2014. Razdeljen bo na tri sklope: dopoldanske delavnice za otroke, popoldanske delavnice in debate za prostovoljce in širšo javnost ter večerni program.

Festival, ki je izrazito humanitarne in prostovoljske narave, je prvenstveno namenjen otrokov iz socialno ogroženih družin, katerih je na področju Pomurja čedalje več. Tem otrokom želijo polepšati poletne počitnice s številnimi delavnicami in aktivnostmi, ki jih bodo skupaj z njimi organizirali na letošnjem festivalu.

Več informacij o festivalu:

- elektronski naslov Pomurskega društva za krepitev socialnega dela: krepitev.sd@gmail.com

- predsednica PDKSD in vodja festivala Patricija Vidonja (031 256 348; patricija.vidonja@gmail.com)

- spletna stran Festivala Zbüjdi se!: http://www.zbujdi.se/

- filmček, ki je nastal na festivalu: http://www.filternet.si/ss/clanki-videi/zbujdeni-sredi-prekmurskih-ravnic/m.662

- spletna stran Pomurskega društva za krepitev socialnega dela: http://www.pdksd.si/

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.