https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Stranka Verjamem, verjame v Pomurje

10.07.2014 ob 11:20  

Kot že ime naše stranke pove, nas druži močno prepričanje in močna motivacija za naprej. Ljudi, ki verjamejo, se ne da uničiti. Lahko se jih ovira, lahko se jih poskuša ustaviti, lahko se jih tudi fizično odstrani, ampak vedno bodo prišli novi in novi, ki bodo verjeli. V stranki verjamemo in vemo, da je možno z državo upravljati veliko bolje in da dosedanje politične elite tega niso storile. To je bila tudi glavna motivacija za ustanovitev naše stranke.

Nekateri so razširjali govorice, da v stranki nimamo strokovnega potenciala in da so nam stranko ugrabili. Najprej so govorili o stricih, ko so videli, da jih ni, pa so začeli govoriti o nečakih iz ozadja. Nič od tega ne drži. V ozadju nimamo nikogar, o čemer priča tudi naša finančno skromno zasnovana predvolilna kampanja. Tudi če bi razpolagali z več sredstvi, bi bilo tako, saj se je v današnjem času z davkoplačevalskim denarjem potrebno obnašati racionalno, predvsem pa čim bolj transparentno.

Vabimo vse, da aktivno sodelujete pri ustvarjanju prihodnosti Pomurja in Slovenije ter nam še naprej posredujete svoje ideje, predloge in komentarje, zato jih omogočamo tudi pod tem člankom. Ne bojimo se konstruktivne kritike. Svoje ideje lahko podate tudi na naši spletni strani http://www.verjamem.si/ in na naših facebook straneh https://www.facebook.com/verjamempomurje?fref=ts in https://www.facebook.com/soltes.igor?fref=ts. Vsak konstruktivni predlog bomo obravnavali in ga skupaj z vami razvili, ovrednotili ter zagovarjali v Državnem zboru. Vabimo vas, da se nam pridružite. Skupaj lahko z državo upravljamo bolje.

 

V Pomurju kandidirajo štirje mladi Pomurci, njihova povprečna starost bo na dan volitev znašala 29 let. V Murski Soboti II in Lendavi kandidira podpredsednik stranke Verjamem Boštjan Horvat, univ. dipl. ekonomist iz Hotize, ki trenutno živi v Murski Soboti. V Murski Soboti I kandidira Sebastjan Gornjec, univ. dipl. gospodarski inženir iz Martjancev. V Gornji Radgoni kandidira Miha Šavel, univ. dipl. pravnik iz Ivanjševskega Vrha. V Ljutomeru in Ormožu kandidira Eva Kokot, dipl. politologinja iz Osluševcev.

V volilni enoti 8 smo izžrebali številko 11. Zato smo za najbolj pereče lokalne problematike, ki jih vsakodnevno opažamo in na katere nas na terenu opozarjate tudi vi volivci, oblikovali 11 ključnih ukrepov, ki jih je potrebno v najkrajšem možnem času realizirati oz uvesti v naši regiji.

1. GEOTERMIJA KOT PREDNOSTNI RAZVOJNI POTENCIAL

S spremembo in poenostavitvijo okoljske in gradbene zakonodaje ter učinkovitim predvsem pa načrtnim črpanjem EU sredstev bomo spodbudili izgradnjo vrtin in ogrevalnih sistemov javnih in zasebnih stavb s termalno vodo in geotermalno energijo s ciljem, da Pomurje do 2025 postane energetsko neodvisna in samozadostna regija.

2. MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO V POMURJE

Zaradi popolnega zastoja decentralizacije na področju nastanka pokrajin bomo zagotovili, da se pričetek decentralizacije prične na področju javne uprave. Menimo, da ministrstvo za kmetijstvo sodi v žitnico Slovenije. Verjamemo, da državne banke, pošta in druga državna podjetja nebi zapirala poslovalnic, odpuščale zaposlene, ukinjale bankomate oz. zahtevale plačilo uporabnine za bankomate, če bi se izvedel postopek ustanavljanja pokrajin. Obstaja pa skrb, da ob trendu, ki ga navajamo Pomurje ne bo izpolnjevalo pogojev za lastno pokrajino.

3. ODPRAVA DVOJNIH OBDAVČITEV DNEVNIH MIGRANTOV

Na žalost regijo pred popolnim socialnim zlomom rešujejo delovna mesta v sosednji Avstriji, kamor se dnevno odpravlja na delo mnogo Pomurcev in delavcev iz ostalih delov vzhodne Slovenije. Zakonodajo bomo spremenili v smeri, ki bo odpravila trenutno nepravično dvojno obdavčitev, ki je osamljeni primer v EU. Z ciljnimi ukrepi (št. 5, št. 6 in št.)pa moramo ustvariti pogoje, da se bodo dnevni migranti vrnili in zaposlili v Sloveniji.

4. POENOSTAVITEV PRODAJE KMETIJSKIH IZDELKOV

Odpravili bomo nesmiselne zakonske določbe na področju prodaje vina malih proizvajalcev in uvedli spremembe, ki bodo olajšale prodajo pridelkov in izdelkov malih proizvajalev fizičnim in pravnim osebam ter javnim inštitucijam, s čimer bomo spodbudili lokalno samooskrbo.

5. ZVIŠANJE NETO PLAČ

S spremembo dohodninske lestvice bomo ob isti bruto plači zagotovili, da bo delavcem ostala bistveno višja neto plača. S tem bomo dvignili družinski proračun in povečali potrošnjo (delno povračilo izgube prihodkov države), kar bo koristilo celotnemu gospodarstvu.

6. MANJ PRISPEVKOV ZA NOVE ZAPOSLITVE IN VZPOSTAVITEV EVIDENCE PROSTOVOLJSTVA

Vsakega delodajalca, ki bo zaposlil novega delavca, bomo v prvih šestih letih oprostili plačila prispevkov za štiri mesece na vsako leto zaposlitve. Na ta način bomo zagotovili lažje zaposlovanje mladih in ohranitev zaposlitev na daljši rok. Zagotovili bomo vzpostavitev evidence prostovoljstva. Delo gasilcev, civilne zaščite, gorskih in drugih reševalcev bo ovrednoteno z dodatno dohodninsko olajšavo, čas, ki ga brezposelni in upokojenci namenijo za družbeno koristno delo, pa nagrajeno z višjimi socialnimi transferji oziroma pokojninami.

7. PRAVIČNEJŠE CENE VRTCEV

Razliko med plačilom staršev in polno ceno vrtcev bomo iz občinskih proračunov prenesli na ministrstvo za šolstvo. Znižali bomo strošek, ki ga za varstvo, vzgojo in izobraževanje predšolskih otrok plačujejo starši, cena programa vrtca pa bo enaka po vsej Sloveniji.

8. HITREJŠA IZDAJA DOVOLJENJ ZA GRADNJO

Po vsej Sloveniji bomo poenotili cene za izdajo gradbenega ter lokacijskega dovoljenja. Zagotovili bomo izdajo dovoljenj v treh mesecih od dneva oddaje prošnje.

9. KONEC KORUPCIJI V ZDRAVSTVU

Izboljšali bomo upravljanje bolnišnic, preprečili zlorabe pri naročanju zdravil in opreme, jasno razmejili delo zdravnikov v javnem in zasebnem zdravstvu ter onemogočili preskakovanje vrst na podlagi zvez in poznanstev.

10. LOKALNA HRANA V SLOVENSKIH ŠOLAH IN VRTCIH

Zakonodajo na področju javnega naročanja bomo spremenili tako, da bodo javne institucije v večjem obsegu nabavljale lokalno pridelano hrano. Prav tako bomo zakonodajo na področju zadružništva oblikovali tako, da bo spodbujala in ne ubijala kmeta. Tako bodo tudi vrtci in šole kupovali izključno zdravo, svežo in doma pridelano hrano.

11. DAVČNA PREVETRITEV

Uvedli bomo davčne blagajne, davčno olajšavo za državljane na podlagi zbranih računov ter obračunavanje davka od dobička pravnih oseb po plačani realizaciji in ne na podlagi izdanih računov. Z nižjo stopnjo davka na dodano vrednost za storitve v turizmu (prenočišča in letovanja) bomo pospešili razvoj slovenskega turizma.

Slovenija potrebuje drugačen razvojni model, zato verjemite v drugačno, vsem dostopno politiko, predvsem pa v boljši način upravljanja z našo državo.

Mi verjamemo v skupne, jasno opredeljene, razvojno in trajnostno naravnane cilje, s katerimi bomo dosegli, da Slovenija in z njo Pomurje v prihodnjih nekaj letih uvrščena na evropski zemljevid kot mednarodno prepoznavna blagovna znamka kakovosti življenja.

Verjamemo, da lahko te cilje dosežemo samo skupaj, zato se v nedeljo udeležite volitev in obkrožite številko 11.

 

PR vsebina

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2014 ob 11:43 NIČ VREDNEŽI gost

      Dokler bomo imeli v tem SVINJAŠKEM parlamentu še vedno tote PRAŠIČE,ki so že v vladi 5,6,7,8...LET,se vi lahko zbrišete pod nosom s totimi znanstveno fantastičnimi izjavami,ki jih že poslušamo desetletje.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      10.07.2014 ob 13:14 ms gost

      Lopovi in nič drüjgoga kak lopovi in lažnijvci .Posebej pa prebivalci Slovenije ki verjamejo lažem in nakladanjem za boljši jutri .

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      10.07.2014 ob 16:18 Stewen gost

      VERJAMEM - Vse stranke obljubljajo in obljubljajo.....in raja jim celo verjame, zato pač voli "svojega" kandidata; dejstvo pa je,da "moja" (vaša) stranka - sama ne bo mogla ničesar narediti.Ni je stranke,ki bi dobila več kot 45 poslancev, zato je/bo potrebno "povezovanje". Le kdo bo s kom pripravljen iti v koalicijo, pa je še preuranjeno napovedovati. SMC in SDS, ki utegneta dobiti največ glasov, sta že zdaj kot pes in maček. Iz te moke ne bo kruha. Potrebni bodo torej tudi glasovi malih strank. Morda tudi Šoltesove, ki že ima status parlamentarne stranke, saj ima svojega poslanca v Evropskem parlamentu. Pa ni moj namen, da bi to stranko posebej izpostavljal! Je pa res, da ima v programu premestitev ministrstva za kmetijstvo iz Ljubljane v slovensko žitnico -Pomurje in potemtakemv pomursko metropolo Mursko Soboto. To pa je nedvse pogumne zaveza. Ne bom pa tega dalje komentiral, saj imamo za to Kučana iz Tešanovec. Morebitnemu staremu/novemu ministru Živanu se potemtakem ne bi bilo treba več voziti v Ljubljano. Invativna zamisel!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      10.07.2014 ob 18:16 x gost

      Oni naj samo verjamejo,mi njim gvušno nej!!!

      5 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      10.07.2014 ob 18:19 DEUTSCHLAND gost

      Kdo je največji lažnivec,VLADA,Kdo je največji lopov,BANKE,Kdo je največji izkoriščevalec,ODVETNIKI,sedaj se pa vprašajmo,tisti z minimalno plačo,tisti ki so ostali brez dela,in še posebej tisti ki so ostali brez domov,KDAJ NAM BO VSE TO POVRNJENO,od vlade ki nam je use to pobrala,od BANK ki nam rubijo minimalne plače in zapirajo tovarne,od ODVETNIKOV,ki si jih nemoremo privoščit,samo pejte na volitve pa boste imeli še manj,Jaz sem šel v Tujino,in ni mi ŽAL

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      10.07.2014 ob 19:35 gost gost

      Zakoj pri vseh predvolilnih plačanih objavah ne odprete komentiranja? Zakoj se ščiti SLS pred komentiranjem? MIslite, ka narod ne vidi teh dvojnih meril na tun portale?

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      10.07.2014 ob 22:16 gost gost

      mislin ka tu ne dela dvojnih meril portal ampak ene stranke ne pustijo ljudem, da bi izražali svoje mnenje

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      11.07.2014 ob 11:32 xyx gost

      gospodje ne bo nič mi smo v 14. številki župnijskega lista soboške župnije dobili navodila In se jih moramo držati , če ne , smo je nevredni , to , da v Svetem pismu piše , da nam je dana svobodna volja JE POMOTA !!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      11.07.2014 ob 12:03 gost gost

      gost - xyx močno upan ka je to sarkazem :) kar se tiče župnijskega lista, pa bi proso, ka to nehče natančno preišče, ker če te župnijski lis nej oz. nede financirani s strani stranke keri dela reklamo je to kršenje zakonodaje volilne kampanje

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      11.07.2014 ob 17:14 IVANA gost

      Dragi SLOVENCI,preden boste šli na volitve poslušajte,napoved IVANA KRAMBERGERA,in potem se odločite za koga se sploh splača volit.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      11.07.2014 ob 20:59 gost

      Zakaj ni omogočeno komentiranje pod članki ki se nanašajo na Novo Slovenijo in gospoda jožef horvat? a se gospodje bojijo negativnih komentarjev?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      11.07.2014 ob 21:18 Gost ms gost

      Gost-IVANA vsakega se splača voliti ker samo nedelja šteje raziskave so kupljene da se neodločene zavede ki jih je pa največ.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.